Aslında teknik için kaynak çok. Bu konuda epey bir paylaşım var. Merak etmeniz güzel.
Ulusal derken sanırım mevzuatı kastettiniz?
Örneğin ben geçenlerde iki üç elemanlı bir VHF yagi yapmaya niyetlendim. İnternet'te çeşitli dizayn/hesap sitesi gördüm. O arada antenin nasıl olacağı, çalışma ilkeleri hakkında da bilgi veriliyor. Beam correction tanımıyla karşılaştım. Bilmiyordum deyim olarak. Baktım. Elemanların aynı hizada olması, olmasını sağlamak demekmiş. Aslında temelde bildiğimiz şeyler. Herhalde elemanlar (çubuklar) biri yukarıda biri aşağıda olmayacak elbette ! Adı buymuş. Bakarken yan etki olarak deyimi de öğrenmiş oldum.
Onun için, aklınıza gelen şeyleri tarayın. Hangi dilde olursa olsun, yazının içindeki/ekindeki görseller de size bilgi verecektir.
Teknik derken, dirençleri filan bilmek gerekiyor. Transistör nedir vs. Sonra devam. Telsizin katları filan. Bunlar sizi alıp başka başka yerlere götürecek. Amaç sadece sınavı geçmek olmamalı. Öyle ya da böyle er ya da geç geçilir. O geçilene kadar lisans gerektirmeyen frekanslarda denemeler bile yapılabilir (aklıma VHF gelmiyor benim).