0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bence en aktif bölgelerden biri denilebilir, olmaz mı Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Çevrim listeleri alırlar, sürekli muharebe yaparlar.. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap İrtibat için özel mesajınızı kontrol edin.
çevrim yapıp savaş mı yapıyorlar ? diğer derneklerle mi ? Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Muhaberesiz muharebe olmaz demişler... Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Selam,Web'te TRAC'ın sayfasına uğramış olsaydınız, TB2MZM Sayın Barış Yıldırım'ın şube başkanı olduğunu, telefon numarasıyla beraber görürdünüz.Çevrim konusuna gelince, bana da çok mantıklı gelmiyor ama hiç değilse birileri ses veriyor.Gelelim başka bir çevrime.Örneğin 14.313'te denizlerde olan Alman amatörlerin çevrimi var. Bir kaç defa denk geldi dinledim. Bir operatör, denizlerde hava durumunu veriyor. Ardından "CQ MM" yapıyor. Sırasıyla örneğin Batı Akdeniz'deki istasyonları çağırııyor, ardından Orta Akdeniz'dekileri, Ege'dekileri, Karadeniz'dekileri ve hatta Pasifiktekileri veya Okyanustakileri. Onlar da nerede olduklarını bildiriyorlar. Biraz sohbet ediyorlar. Bu çevrimleri online olarak dinlemek de mümkün.Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş YapHa bizde yatı matı gemisi olan yok diyebiliriz. Yatı matı yelkenlisi olan da zaten uydu kullanıyor, GSM kullanıyor diyebiliriz. Çevrime örnek olması babında belirtmek istedim.Bizim bir buluşma kanalımız bile yok. Eskiden CB'de E5 vardı 27.915 USB. Yerinde yeller esiyor çünkü 27.215 FM olmuş defacto buluşma kanalı. Bugün (7 Haziran 2016) bir kaç dakika dinledim. FM ile ne kadar sağlıklı görüşülür o ayrı, bir de bir sürü istasyon üst üste çağrı yapıyor. Bizim, bir buluşma kanalımız bile yok. Orada burada defacto buluşmalar var, ama eğri oturup doğru konuşalım, çevrimiçi mi o çevrimler? E5'i niye kapattık, unuttuk? Örnek olarak söylüyorum 28.400 Mhz niye bizim buluşma frekansımız olmasın, 14.200 neden bizim buluşma frekansımız olmasın?Her neyse, TRAC'ın Ankara Şubesi var. Lütfedip bir Googlelasaydınız ve Barış Beyin iletişim bilgileri dahil görseydiniz.73'ler TA2IBY
Başlatan TA4ACV
Başlatan TB7DSD
Başlatan TA3GD
Başlatan TA3V
Başlatan TA1API