Can Bey hobiyi yaymaya ve tanıtmaya çalışmak istemeniz gerçekten çok güzel. Daha eski amatör abilerimizden dinlediğimiz bazı yaşanmış hikayeler telsizi gizleme gereksinimi doğurmuş anladığım kadarıyla. Kamu frekanslarını son ses açıp gezen mi dersiniz, telsiz ile itibar edinmeye çalışan mı yoksa otellerde Emniyet amiri numarası yaparak konaklayan mı? Sohbet bölümünde bunlarla ilgili birçok yazışma var zaten.
Onur Bey'in(TA3LOS) belirttiği gibi kolluk kuvveti mensupları da bu hobiden habersiz genel olarak. Tabii hemen olumsuz yaklaşmıyorlar, önemli olan sizin duruşunuz ve hobiniz hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğunuz.
El telsizimi hangi kanaldan çağrı geldiğini takip etmek amacıyla arabada görebileceğim bir noktada tutarım. Geçtiğimiz aylarda bir trafik çevirmesinde memur arkadaş telsizi gördü ve "Hayırdır?" deyip telsizi işaret etti Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Muhtemelen kamu görevlisi olup olmadığımı anlamaya çalışarak sordu. Amatör telsizciyim deyince tam olarak ne yaptığımızı sordu, ben de ayak üstü kısa kısa anlattım. İlginçmiş dedi ve çevirmeden tokalaşıp ayrıldık. Daha önce birçok kişinin de belirttiği gibi önemli olan bizim yaklaşımımız biraz da...
Başlarda hep yanımda taşıyayım diye hevesleniyordum ama şimdilerde evde(kendi evim ya da gittiğim evler) ve arabada kullanıyorum. Hobi amaçlı bir haberleşme cihazı olduğu için sürekli dinlemede kalmaya gerek duymuyorum.
Bu arada rozeti TA8IHT (İbrahim Bey)'de yaptırmıştım, yani benim de rozetim var ama torpidoda duruyor. Abimle beraber birgün uzun mesafe bir çalışma yaparsak teçhizatın yanına asarız diye yaptırdık Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapOooo bayağı yazmışım, kusura bakmayın...