Herkes o verilmez bu verilmez diyor Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da Giriş Yap Hangileri veriliyor peki ? mesela C belgesi için adamlar yazmış bu harfler C dir diye ama A belgesine yazılmamış. Soyadım Halaç HLC istedim umarım yardımcı olurlar.
Bu arkadaşların verilmez dedikleri mevzuatta yazanlar... C Sınıfı belgeye sahip olan arkadaşlar TB ile başlıyor yani A Sınıfı belgeye sahip olanlar için mevzuatta sınıf açısından bir kısıt yok. Kurum/kişi farkı açısından var.
KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AMATÖR TELSİZCİLİK SINAV
VE BELGELENDİRME YÖNETMELİĞİ
Madde 6:
(2) b) B ve C sınıfı amatör telsizcilik belgesine sahip gerçek kişilere TB (...) ön eki ile başlayan çağrı işareti verilir.
(...)
(4) Son ek; bölge numarasından sonra gelen en az bir, en çok üç harften oluşan harf
grubudur.
a) Amatör telsiz derneklerine, ilk harfi K olan ve en az iki en fazla üçlü harf grubundan
oluşan son ek tahsis edilir.
b) Eğitim ve öğretim kurumlarına, ilk harfi X olan ve en az iki en fazla üçlü harf grubundan
oluşan son ek tahsis edilir.
c) Afet ve acil durum haberleşmesinde görev alan kuruluşlara, ilk harfi E olan ve en az iki
en fazla üçlü harf grubundan oluşan son ek tahsis edilir.
ç) İzcilik kuruluşlarına, ilk harfi S olan ve en az iki en fazla üçlü harf grubundan oluşan son
ek tahsis edilir.
d) Araştırma kurumlarına, ilk harfi R olan ve en az iki en fazla üçlü harf grubundan oluşan
son ek tahsis edilir.
e) Bu fıkranın a, b, c, ç ve d bentlerinde sayılanlar dışında kalan organizasyonlara ilk harfi V
olan ve en az iki en fazla üçlü harf grubundan oluşan son ek tahsis edilir.
f) (Değişik 20/02/2011 tarihli ve 27852 sayılı RG ) C sınıfı amatör telsizcilik çağrı
işaretlerinin son eki C, P, T, W ile başlayan üçlü harf grubundan oluşur.
Tam metin için : Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap