İyi günler hayırlı çalışmalar.
Yakın civarımdaki Dilektepe APRS digisi(sanırım?) çalışmadığından, amatör telsizcilik dünyasındaki her konuya olan ilgimden ve ISS'a beacon atabilir miyimi görmek için kendi evime Aprs I-Gate kurmaya karar verdim. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap ile sistemi kurdum. Gerekli cihazları aldım (Raspberry pi ve usb ses kartı) yine Selim Ölçer beyin verdiği image dosyasını hafıza kartına yazıp sistemi açtım. Xastir içerisinden ayarları da yaptım. İstasyon aprs.fi üzerinde görünüyor. Fakat istasyon dinleme ve havaya data atma işini şimdilik el cihazım olan Baofeng Uv-82 ile yapayım dedim. Selim bey'in blogundaki yazıda "
Raspberry pi üzerindeki aşağıdaki resimde işaretli olan bağlantı noktalarından telsizinizin PTT ucuna arabirim devresini hazırlayarak bağlantıyı yapın." cümlesindeki arabirim devresini bir türlü kafam almadı. Blog üzerindne selim beye yorum olarka sordum ama bir cevap alamadım. Baofeng kulaklık girişlerine baktım başka şemalara baktım ama işin içinden çıkamadım. Usb ses kartını direk Uv-82 ye mikrofon ve hoparlör girişlerine bağlasam VOX'u açsam Xastirin göndereceği sinyalleri telsiz direk havaya atmaz mı? Neden PTT tuşu bağlantısı yapıyoruz?
Bir de Uv-82 5wattlık bir cihaz olduğundan daha uzak mesafelere ulaşmak için en az 25 wattlık mobil bir cihaz ile sistemi nihayete erdirip kutulayıp çatıya koymak istiyorum. Önerdiğiniz uygun fiyatlı bir cihaz var mıdır? Onda da bu PTT bağlantısı yapılacağından bağlantısı kolay yapılan bir cihaz önerirseniz sevinirim. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapTeşekkürler
73
Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=5218.0