Merhaba,
Dinleme konusunun, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İsviçre ve kısaca Avrupa Birliği mevzuatında somut olarak kayda geçtiği ve öngörüldüğü şekilde düzenlenmesi gerekir. Yoksa, niyet de önemli ustam diye kanunda açıkça yazmayan bir suç işlemedim ki diyenler olacaktır.
Amatör Telsiz Yönetmeliği, eskiden, kazara dinlenilen görüşmelerin paylaşılamayacağını ifade ediyordu, son haliyle "ğ) Amatör radyo bant planı haricindeki haberleşmelerin çoğaltılması, üçüncü şahıslara verilmesi, kullanılması veya gizliliğin ihlaline neden olunması" şeklinde düzenlenmiş.
Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis olunan frekanslar ve sistemler, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın uhdesinde. Ne işiniz var orada, ne niyetle olursa olsun diye de söylenebilir. Bizim mahallenin alt kısımlarda tam duyulmuyor oraya röle koyacağım mı? Ki o da yasak.
Facebook'ta da sık sık Türkçesini dahi anlamadığım sorular okuyorum. Uzun dalga telsiz çeker mi? Borudan su sesi gelir mi?
Namaz nasıl kaçırılır bilmiyorum. Kaçırmak istemeyen kaçırmaz, bunu ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz. Çölün ortasında cami de yok, Diyanet Telsiz sistemi de yok. Eee? Ama sanırım mevzu biraz mevzu yaratmak. Ben de iki gün sonra Zurnanın Son Deliği kullanıcı ismiyle ilginç bir konu açayım.