Yahu arkadaşım ile bir çağrı duysam, ben de yanıt vermem.
Her zaman biraz nazik olmakta, Türkçe yazım kurallarına özen göstermekte yarar var diye düşünüyorum.
Neden biliyor musun yahu arkadaşım ! Allah aşkına söylesene (bunlar benim sözlerim değil) millet soruyu ve yanıtları ezberleyip giriyor, sonra kaza yapınca sokakta ehliyeti kasaptan mı alıyorsun diye bakıyoruz, eline geçirdiği sopayla üzerimize yürüyen araba sürme ehliyetli magandaya. Sonra tırıs tırıs, silahı da olabilir, adam yolumu kesti diye tırsıyoruz.
Emin olun röleyi dinleyen bir sürü arkadaş var. Niye yanıt vermezler. Bilmiyorum. Ben onlardan değilim. Çünkü o frekansta değilim.
Röleyi "tetikliyorsanız" telsiziniz çalışıyor demektir. Hepsi bu. Rölelerin boş olması ne Bursa'ya, ne Türkiye'ye özgü bir durum. İnternette, cebinizde bile kullanabileceğiniz bir sürü yazılım var. Dünyanın diğer rölelerine bakın. Belki New York filan biraz daha yoğun. Ama hiçbirinde tıkır tıkır trafik yok.
Siz çağrınızı yapın. Denemenizi yapın. Biz Ankara'da (bir arkadaşın cihazını kurarken) cihaz denemesi yaparken röleden yardım ve rapor istediğimizde, sağolsunlar bir çok istasyon yardımcı oldu.
73