Merhabalar Öncelikle Ben Kocaeli'nden Halil 20 Yaşındayım Mağaza Müdürüyüm Markette Amatör Telsizciliği 2-3 Gün Önce Öğrendim Öncesinde Tabiki Telsizlere Merakım Vardı Babamın Mesleği Dolayısı İle ( Emekli Polis ) Benim Merak Ettiklerim Sorularım Vs Ögrenmek İstediklerim Var Abilerimden Ve Kardeşlerimden..
Öncelikle Ben Amatör Belgesi İçin Mayıs Ayını Bekliyecegim Anladıgım Kadarı İle Peki Ben Sınav Sorularına Nereden Çalışacağım Kaynak Varmıdır ?
Sonrasında Merak Ettiğim Konulardan Biri aselsan cobra Tarzında Küçük Telsizler İle Bile uzaktakilerle Konuşma Durumu Oluyormu ve Benim İçin Telsiz Önerileriniz Gerekçeleri İle Önemlidir bekliyorum onuda
Ve benim sizce 0 dan başlarken neler yapmam lazım 0 bilgim vardır siz sırayla şunu ögren bunu ögren derseniz çalışmaktan zaman bulup onları ögrenmeye çalışacagım
ve merak ettigim konulardan biri amatör telsizcilik belgesine sahip biri ( sınıf farkediyormu onu bilmiyorum ) polis 112 vs bu tarzda telsizleri konuşmamak şartı ile dinleme imkanı oluyormu ben gazetecilerde var diye biliyorum onu gerçekten merak ediyorum
ve ilk başta ne gibi gereçler lazım neler ile başlamalıyım maddi yöndende neler olur onu ögrenmekte fayda var eger internette alışveriş yaptıgınız bir yer varsa dogru ve uygun olabilir mesela hangisidir reklama giriyormu onu bilmiyorum eger yanlış birşey söylediysem kusuruma bakmayın acemilik Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yapel telsizinden uzak mesefa neye göre degişir, araç telsizinde ve sabit telsizde mesela ben bazı videolarda istasyon diye bir şey duydum nedir bilmiyorum açıkcası tahmin edebiliyorum ama dogrusu nedir bilmek isterim açıkcası
röle band vhf uhf mesela hayatımda ilk defa duydum röle yide kelime olarak duymuştum mesela ta3 gibi kodlar neye göre degişir sonundaki harfler mesela
bunlar soru olarak sordum ama çogu kişi heralde sinirlencek baya soru sordum galiba Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapLinkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=5097.0