Teşekkürler. Yeriniz var, anteniniz de var. Belki fazlasıyla var Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapBen olsam, sizin yaptığınız gibi iyi bir direk dikerdim. Ama, beş altı metrelik bir "kule"
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yaponun üzerine biraz daha boru ekleyip:
Kulenin üstüne rotorlu bir yagi veya duble dipol yerleştirirdim. 3.5 MHz için ölçüler çok büyük ve pahalı.
Bu nedenle kulanin üstünde, döner kısmın altına yerleştireceğim bileziklere
Üye Ol ya da
Giriş Yaptepe noktaları gelecek şekilde inverted v yapardım. Bu şekilde 2 tane inverted v yapıp, birini "canlı" birini "ekran" ucu olarak kullanırdım. Yere inen kollar çatının köşelerine yakın yerde sabitlerdim.
Android uygulaması olan Antenna Toolun hesabına göre toplam tel uzunluğu 38,72 metre, kolların her biri 19,36 metre ve yerden 13,69 yukarıda olması gerekiyor.
Zor. olanla yetineceğiz.
Ya da ticari çözümlere bakacağız. Sayfanızdan da anladığım kadarıyla sıkıntı olmayacak. Ama, fiyatlar oldukça yüksek. İyi bir markanın 160 metre anteni (cubical quad veya) 2-3.000 Euro. Çok iyi bir markanın ki 7.000 Euro'yu buluyor.
Kötü haberdi. Şimdi iyi haber Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapGiovannini Elettromeccanica aslında ticari yani profesyonel antenler yapıyor. Amatörler için de var. Bunlardan D2T amatörlere uygun. Yer sıkıntısı çekenler için de.
Bir amatörün yazdıklarını Eham sitesinde okuyabilirsiniz. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapYaklaşık 600 Euro/Dolar için çok hesaplı bir çözüm bence.
Bizde de ihmal edilen bir alan "taktik antenler". 160 meter tactical antenna dediğinizde başta askerlerin kullandığı "kamp" antenlerini göreceksiniz. Ya öyle mi bile diyeceksiniz.
Örneğin:
6-160 metre 750 Watt J-Pole anten:
Sadece 150 Euro
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Çok basit geldi denirse Chameleon'un sistemi kurulabilir.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapBu nedenle:
Ekonomik olarak sıkıntınız yok ve bu iş en sağlamı olsun diyorsanızç, bir kaç bin Euro'yu gözden çıkarın ve bir cubical quad veya yagiyi kulenin üzerine bir rotorla kurun. Rahat rahat kullanın.
Denemek, uğraşmak ve ama sonuç alacağımdan emin olmak istiyorum derseniz, Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap adresindeki Giovannini'nin D2T-M antenini alın. Hem VHF'de de kullanabiliyorsunuz. Hem "kompakt" hem hesaplı.
Üye Ol ya da
Giriş YapTamamen deneysel olsun, arabama bile monte edebileyim diyorsanız ( arabanızda bir antene daha yer kaldıysa tabi hi hi) Chameleon alır kullanırdım. Ama Giovanni'nin anteni sabitte kullanırdım Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapTamamen kendi üretimim olsun dersem, 4-5 metrelik bir kule yaptırır üstüne yönlü antenimi kurar (HF/VHF/UHF) altına da iki tane inverted v yapardım.
Çok uzattım. Sonda söylediğimi en başta söyleyebilirdim.
Son bir ekleme. Eğer evinizin bulunduğu mekanda enterferans, QRM çok fazla ise çatıya temizinden (kablolu) uzaktan kumandalı manyetik loop kurardım.
Üye Ol ya da
Giriş Yap3-30 Mhz ve kumanda ünitesiyle birlikte topu topu 1.200 Euro.
Kolay gelsin, selamlar, 73 de TA2IBY