0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Anten kablosu için RG-2013 kullanacağım. Kablo boyu ile ilgili de VHF ve UHF bandların orta noktaları üzerinden hesap yaparak 0,68 mtnin tek katları kadar kablo kullanmayı planlıyorum. (26,52 - 27,88 mt civarı olacak )Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Hafta sonu izmir gıda çarşısına uğradım. 20mt RG-58 aldım. Diğer malzemeler hazırdı. Bu akşam(26.10.2015) maçı izledikten sonra saat 22:15 gibi anteni yapmaya koyuldum. 2-2,5 saat gibi bir sürede bitti. Yarın alüminyum folyoları ayarlayacağım. Ama swr ölçemiyorum swr metrem olmadığı için. Sorup soruşturacağım buralarda birinde varsa ödünç isteyeceğim. O zamana kadar istanbuldaki uv-82 telsizim de gelmiş olur sanırım. Konuşamasam da frekansları dinleyeceğim lisansım gelene kadar. Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki sanırım yagi olacak. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş YapEk soru: Ben şimdi bu antenin swrsini ölçmeden el telsizime(uv-82) bağlasam yüksek swr sonucu çıkışları yanar mı?
73. Anladığım kadarıyla Aliminyum folyoların yeri antenin dışında çizilen 2 adet sleve on outside on conduıt yazan yermi acaba?
Hangi marka/model swr metreyi nereden aldınız? Öğrenebilir miyim? Ben de bakıyorum da dişime göre bulamadım. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Başlatan Mehmet ÖRS
Başlatan TB3BAK
Başlatan TB3PSU
Başlatan TA2IKY
Başlatan TA3OA