Lisansı beklerken boş durmayalım okuyalım araştıralım dedik. Kafa oldu ezogelin çorba. Okudukça daha çok karışıyor kafam. Daha çok batıyor gibi hissediyorum. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapŞimdi kafama takılanları yazayım illaki bu yollardan geçen olmuştur. Verdiğiniz cevaplar aydınlanmamı sağlayacaktır.
Uv-82 siparişi vermiştim Çin'den. Daha gelmedi tabi ki. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap (inşallah gelir) Sabit telsiz de bakınıyorum bir yandan ama bir sonuca varamadım. 2.el piyasası pek yok galiba uhf/vhf telsizlerin ya da ben göremedim. Tavsiye edebileceğiniz bir marka model var mıdır?
Anten yapmak da istiyorum. Yerim müsait. 5.katta oturuyorum ve terasım var. Mobil telsizim geldiğinde hangi anteni yapmalıyım? Kuşadası'nda oturuyorum en yakın röle Dilektepe. Anten yapmalı mıyım? Anten yapımında kullanılan alüminyum çubuklar nereden temin edilir?
Anten yapmak istesem de sanırım yapsam bile SWR'sini ayarlamak gerekiyor. SWR metrem yok. Bir tane kendim yapayım dedim bu analog avometreden ama çok açıklayıcı bi proje göremedim.(devre şeması verilmiş falan)
SWR metreyi yapsam nasıl kalibre edeceğim? SWR metre yapan arkadaşlar ellerindeki siğer SWR metre ile kalibrasyon yaptıklarını yazmışlar farklı farklı yerlerde.
Elime bir yerden böyle bir anten geçti. Üzerinden ne etiket ne de başka birşey var. İşime yarar mı bilemiyorum. yardımcı olursanız sevinirm. En azından markasını modelini bilen olursa nasıl faydalanabileceğimi araştırabilirim.
Teşekkürler.
Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=4982.0