Merhaba,
Başka mekana taşındım. Yakında anteni de kurmak istiyorum. Bu kez biraz daha dikkat çekmeyen antenlerle aktif olmak istiyorum.
Eleye eleye üç beş antene düştüm.
Bunlardan ilki, bugüne kadar hiç kullanmadığım bir manyetik loop anten. Alex Loop web sitesi Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yapİkincisi, muhtemelen bir vertikale ek olarak 3 elemanlı ZX firması yagisi. Boyutları epey küçültüldüğü için çok abartılı verimli olmayacağını biliyorum, ama yönden "kurtarırız" diye düşünüyorum. Web sitesi Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapAslında gönlümden daha yakın geçen anten ise askeri whip tarzı bir anten. Chameleon firmasının.Web sitesi Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapFiyatlarını da yazayım, bana geliş fiyatı diyeyim Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Loop 385, ZX Yagi 345, Chameleon mil whip 107 Euro.
Aslında bunları yazarken Türkiye'de kullandığım AM Pro 10 vertikal whip aklıma geldi. O da yaklaşık 30 Euro civarında.
Maksat, hobiyi sürdürmek ve zaman zaman memleket ile görüşmek. Bunun için de 40 metre olsa iyi olur, diyorum. Ama sorarsanız 40 metreyi ne kadar kullandım?
Bütün bunları bırakıp, AM Pro serisinden 2'şer tane, biri 40 biri 10 metre için whip alıp, birbirine bağlayıp iki ayrı dipol şeklinde kullanmak mı daha uygun..ve hatta 80 metre için yapıp, 40'da daha verimli olmak mı..
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapKatkılarınızı bekliyorum, selamlar
Ersoy TA2IBY
Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=4954.0