Merhaba,
Kolay gelsin.
Anteni zaten sökeceler, diye baştan yenilgiyi kabul etmeyin !
Yönetim kuruluna katılın, orada gündeme getirsinler. Tepinsinler. Niye zararlı neden zararlı.
Herkes anten dikmek isterse, ne olur çatının hali desinler. Diyecekler,
Evet keşke herkes anten dikmek istese, deyin. O zaman apartman sakinleri herkesin huzurlu yaşaması için çatıya bir çözüm düşünecektir diye siz öne geçin.
Yok illa kaldıracağız filan derlerse, yargı yolu açık olmak üzere muhalefetini karar defterine yazdırın !
Çatı ortak alandır. O zaman herkes balkonundaki anteni, çatıdaki diji miji antenlerini söksün!
Saat 22.00'den sora sifonu çekmek yasak!
Saat 20.00'den sonra oda seviyesinin üstünde radyo televizyon açmak yasak!
Merak etmeyin, hepsinin mutlaka bir açığı vardır. Size anten yasaksa onlara da gürültü, sifon, köpek kedi, gürütü, halı çırpma, elektrik süpürgesi kullanma yasak!!!
Alttan almayın.
Karar defterine mutlaka muhalefet şerhini yazdırın!
Teknik soruna gelince.
Aslında sorunun yanıtını siz de vermişsiniz.
Güç kaynağınız sakat. Sorry.
İki kuruşluk malzemeden tasarruf ederek zengin olacağını sanan üretici kardeşimin kurbanı olmuşsunuz (öyle bir kardeşim, biyolojik kardeşim yok).
SWR ile alakasını kuramadım ama. Sevgili komşularınızdan biri kabloya toplu iğne batırmış olmasın Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapGüç kaynağını değiştirin.
Mesajınızı okurken aklıma başka bir konu geldi ama ona ilişkin ipucu bulamadım fazla.
Elektrik hattından internet dağıtan sistemler (powerline) varsa apartmanda,. onlar HF frekanslarını öldürür.
Normal bir radyonuz varsa (fm normal değildir, Hf olsun) bir tarama yapın. Sürekli QRM alıyorsanız, öyle bir komşunuz var demektir.
Güç kaynağını değiştirin.
RF koruması vs yoktur.
Filtresi yoktur..
Amaca uygun güç kaynağı temin edin lütfen.
Parazit yine devam ederse, kaynağını araştırın.
73'ler TA2IBY