Merhaba,
ben edebiyat okumuş bir amatörüm sadece Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapVe evet, inverted v'mi yaparken ben de aradım ondan. Bulamadım.
Hikayenin uzun kısmı: Almanya'daki "Bauhaus" benzeri bir mağazadan almıştım. Orada "bahçe" reyonunda satılıyor. Bahçe çitlerine 12 volt uyguluyorlar, inek minek kaçmasın diye. Malum hayvan dokununca cıııız yapıyor. Başka bir amatör arkadaşa vermiştim anten yapmak istediği için. Böylece bende kalmadı.
Hikayenin kısa kısmı: Dediğiniz benim de aklıma geldi. Bauhaus'taki malzemeler biraz zayıf geldi. Ama içindeki seramikleri kullanmak mümkün. Yalıtkan olması yeterli. Su mu geldiğinde kar yağdığında kısa devre yapmaması için. Bu arada dipolü PVC kaplı çelik kablodan yaptım ben. Bir düşünün isterseniz. Bu kablolar da genelde çamaşır askıları bölümünde satılıyor Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapKolay gelsin, Ersoy TA2IBY
Ustalara bir sorum olacak;
- wire dipol antenlerin sonlarında kullanılan "Dog Bone" adı verilen izolatörleri temin etmek yerine sıva altı elektrik anahtarları veya prizlerin içindeki elektrik akımını geçirmeyen plastik parçayı kullansak olur mu acaba ?
Mantık olarak elektrik akımını geçirmiyorsa işe yarar gibi geldi. Hatalı isem doğru olanı ve görüşlerinizi bekliyorum.
DOG BONE
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da Giriş Yap
PRİZ İÇİNDEKİ PLASTİK PARÇA (metalleri sökülmüş resmini bulamadım)
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da Giriş Yap
73 de TA3LSE...