0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba saygı değer hocalarım. Sizlere nacizade birkaç sorum olacak. Öncelikle konuya benzer konular var elbet ama çoğu güncel değil. Eğer yanlışlıkla spam yapıyorsam kusura bakmayın. 2015 Amatör radyocu sınavına girdim ve B sınıfı belge almaya hak kazandım. Yeniden sınava girerek lisansımı yükselticeğim. Yaklaşık 4 gün önce belgem elime ulaştı. Sıra geldi bir amatör cihaz almaya. Sizlerin tecrübesi bizlerden yüksek olduğu için, alıcağım cihazın neyine dikkat etmeliyim. Hangi cihazları önerirsiniz ve aldıkdan sonra kurulumu kolay olur mu ? Yani temeli baz alarak bir hocamın ciddi yardımlarına ihtiyacım var. Vericeğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Saygılarımla. 73.SAMET ARSLANTAŞ (TB5DIS)
Ben de yeni bir amatör olarak bir görüş bildireyim Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş YapBence Amatör Radyo'nun esası telsiz ile ses görüşmesi yapmak değil. Amaç elektromanyetik dalga kullanımı ve haberleşme elektroniği üzerine teorik ve pratik bilgileri geliştirmek. Telsizle konuşmak ise işin sadece bir bölümü.Düşününce, teknik olarak CB de bir HF bandı; ne var ki sesli haberleşme dışında bir şey yapılamadığından (saldım çayıra gerisini mevlam kayıra) mantığı ile bir düzen ve işletim protokolleri de olmadığından bu avam bandında çalışmak ne kadar anlamlı olur bilemiyorum.Bence doğrusu, A sınıfı lisansla birlikte tüm band ve tüm modlarda çalışacak hem evde hem de mobil olarak kullanılabilecek bir cihaz edinmek.Nihai noktanın ise mutlaka sabit bir HF cihazı edinmek olduğunu düşünüyorum naçizane.Çağrı kodu PTT'nin dipsiz kuyularında kaybolmuş bir kardeşiniz olarak 73
Cb icin kullandiginiz tanimlama irkiltti beni.Sadece Turkiye'de degil, dunyada oyle, bir cok insan cb'den amatorluge geciyor. Lafi uzatmayacagim. Amator bantlarda da ziyadesiyle "avam" var. Nasil ki trafikte varsa nasil ki calistigimiz isyerinde varsa. Toplum neyse o var. Eldeki malzeme bu.Cb ortami bilmem ne bulunuyorsa bunda hepimizin payi var. Zaten topu topu iki uc kisinin o da zaman zaman sohbet ettigi bir bandin ( adi halk bandi, citizen band) karsilastirmali yan urun reklamindaki kotu urun olarak sunmak, cok mu lazimdi..Roma'da bulundugum zamanlarda oranin amatorleri her aksam cb'de konusurdu. Teknik konular. Saatlerce. Neyse diyorum.Ersoy ta2iby (eski ta2mog, hb9tow, 1eu040 filan)
"Evet uzak mesafe için cihazları araştırdım. Yorumda bahsetmiş oldugunuz ICOM M710 modelini bir arkadaşımdan duymuştum. Bana gayet kullanışlı olduğunu ve kolay progranabilir bir yapısı oldugunu söyledi. Şuanda eğitimime devam etmekle beraber aynı zamanda bu güzel hobiyede devam etmeye çalışıyorum. Sanırım anten yapımı için biraz daha bilgi toplayıp alt yapı oluşturmam gerek. Şuanlık bir el cihazı alıp onunla ilk çıkışımı yapmak istiyorum ve henüz nasip olmadı Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap "M710 bir "marine" cihaz. Görebildiğim kadarıyla o cihaz yan bantlardan sadece USB kullanıyor. Biliyorsunuz, sınva girmişsiniz kazanmışsınız, hazırlanırken okumuşsunuzdur, 10 MHz'in altındaki frekanslarda LSB, yukarısında USB kullanılır.Onun yerine "amatör" cihazlara bakmanız daha uygun olur."Aslına bakarsanız temel anlamda collsign karmaşası var kafamda yani çağrı yaparken önce kendi çağrı işaretimizi mi söylüyoruz yoksa karşının mı, akabinde çağrı bitimindede bu kural da ne gibi değişiklikler oluyor. Bunları araştıracağım."Sınav hazırlığı için dolaşan soru örneklerinde de var bir çağrının nasıl yapılacağı. Bunun bir karmaşaya yolaçmaması gerekir. Araştırmışsınızdır bu arada Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Önce çağırdığınız istasyon, sonra kendi çağrınız.73, TA2IBY
Başlatan TA3DN
Başlatan TA3PAM
Başlatan TA3OAS
Başlatan TA4ZG
Başlatan TB3PSU