Selamlar.
Çalıştığım işimle ilgili telsiz kullanma ihtiyacımız doğduğu için;telsiz kullanma izni ve frekans tahsisi için dün İstanbul B.T.K müdürlüğünü aradım.Yetkili bir bey bağlandı ve derdimi anlattım. Beyefendide bu konuya artık kendilerinin bakmadığını ,yetkilendirdikleri özel şirketlerin bu konuyla ilgili yardımcı olabileceklerini söyledi. Buraya kadar güzel. Gerekli bilgiyi aldım..
Daha sonra konuşma devamı: Bey bana elimde telsiz olup olmadığını sordu. Bende zaten amatör olduğumu ve elimde çeşitli çihazların bulunduğunu söyledim. Bunlardan biride Aselsan 4011 dedim.. Aynen aldığım cevap. Aselsan cihazlar amatör cihaz değildir ve amatör faaliyetlerde kullanamazsınız kanuni değil dedi.
Peki o zaman resmi bir kurum amatörlere hurdalıktan cihaz alma yetkisini belirten belgeyi neden veriyor diye sordum.. Bütün hurdalıklarda bu ve benzeri bir sürü cihaz satılıyor. Netteki satış sitelerinde boy boy satılıyor. Bunlar kanunimi diye sordum.. Uzun bir sessizlik ve ardından "NEYSE" diye bir cevap... Selamlaşıp teli kapattık..
Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=4803.0