Arkadaşlar bayağı bir inceledik ve bütçemize uygun olarak Baofeng UV-5R 8w almaya karar verdik abimle. Dört cihaz arasında kalmıştık bu yüzden MS Word üzerinde dörtlü bir kıyaslama listesi yaptım ve öyle karar verdik. Dosyayı buraya yüklüyorum ancak profesyonel bir kıyaslama OLMADIĞINI özellikle belirtmek isterim. Sitelerdeki bilgileri toplayıp onlardan hareketle bir derleme yapıp en başa özet tablosu yazdım. Umarım fikir edinmenize yardımcı olur. Benim en fazla 50 dolar bütçem vardı, o doğrultuda bu cihaz f/p oranında öne çıktı.
Bu tarz bilgi paylaşımı yasak mı değil mi emin değilim, eğer yasaksa yönetimdeki arkadaşlar kusura bakmasın, silebilirler. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da Giriş Yap
73
baofeng ile karşılaştırdığınız cihaz "puxing" diye bir marka.
puxing, wouxun'un çakması. baofeng'in çakması yanılmıyorsam "pofung" marka cihazlar da piyasaya girdi.
karşılaştırmaya aldığınız cihaz çakma olduğu için çıkış watt' larını test etmek şart.
hoş baofeng cihazlar için 5 watt çıkış verdiğini iddia edip de kullanıcıların max. 0,3 watt çıkış aldığını gösteren youtube videoları da mevcut. denemeden almamak lazım bu tür cihazları.
ülkemiz çin malı cihazların çöplüğü haline gelmek üzere.
naçizane tavsiyem ne baofeng ne pofung. bulabiliyorsanız uygun fiyatlı bir wouxun ile bu işe başlayın derim.