0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar bayağı bir inceledik ve bütçemize uygun olarak Baofeng UV-5R 8w almaya karar verdik abimle. Dört cihaz arasında kalmıştık bu yüzden MS Word üzerinde dörtlü bir kıyaslama listesi yaptım ve öyle karar verdik. Dosyayı buraya yüklüyorum ancak profesyonel bir kıyaslama OLMADIĞINI özellikle belirtmek isterim. Sitelerdeki bilgileri toplayıp onlardan hareketle bir derleme yapıp en başa özet tablosu yazdım. Umarım fikir edinmenize yardımcı olur. Benim en fazla 50 dolar bütçem vardı, o doğrultuda bu cihaz f/p oranında öne çıktı.Bu tarz bilgi paylaşımı yasak mı değil mi emin değilim, eğer yasaksa yönetimdeki arkadaşlar kusura bakmasın, silebilirler. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap73
baofeng ile karşılaştırdığınız cihaz "puxing" diye bir marka.puxing, wouxun'un çakması. baofeng'in çakması yanılmıyorsam "pofung" marka cihazlar da piyasaya girdi.karşılaştırmaya aldığınız cihaz çakma olduğu için çıkış watt' larını test etmek şart.hoş baofeng cihazlar için 5 watt çıkış verdiğini iddia edip de kullanıcıların max. 0,3 watt çıkış aldığını gösteren youtube videoları da mevcut. denemeden almamak lazım bu tür cihazları.ülkemiz çin malı cihazların çöplüğü haline gelmek üzere.naçizane tavsiyem ne baofeng ne pofung. bulabiliyorsanız uygun fiyatlı bir wouxun ile bu işe başlayın derim.
Forumda bir arkadaş "pofung"un "baofeng"in profesyonel ürün gamına verdiği marka olduğunu okumuştum. Doğruluğunu bilemiyorum. En düşük wouxun 80-90 dolar civarından başlıyor bu da şu an bütçeme uygun değil. Kaldı ki bölgemde uv-5r kullanan ve gayet güzel röle ve simplex bağlanan amatörler mevcut. Youtube'daki he videoya itibar etmemek lazım. Tabii satıcı verilerine de güven olmaz ama deneyeceğiz işte.
Baofeng'in sitesinde pofung yan isim olarak geçiyor: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yapqrz forumda Baofeng'in, söyleniş kolaylığı ve akılda kalıcılık açısından Pofung ismiyle değiştirildiği yazılıyor.Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap73.
vestel firmasının regal marka ürünleri gibi. pazar payı ile ilgili şeyler bunlar. ucuz ürün gamı üretmek isteyen ama marka değerinden ödün vermek istemeyen firmaların yaptığı bir tür çakallık işte. yersen.
İyi günler,Hazırlamış olduğunuz kıyaslama listesinde dikkatimi çeken bir bölüm oldu, 470 Mhzye kadar demişsiniz. Lütfen aşağıdaki linkten Amatör telsiz operatörlerine tahsis edilmiş frekans aralıklarını dikkate alınız. 470Mhz zaten hiçbir zaman lazım olmayacak Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş YapLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Başlatan TB1BDL
Başlatan TA2NL
Başlatan TB2NMR
Başlatan TA3V
Başlatan ottoman46