0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
uzmanlar daha iyi bir cevap verirler de;1- rölenin gücüne göre değişir2- röle ile aranda olan bina, dağ, tepe gibi şeyler olumsuz yönde etkiler3- telsizin çıkış gücü de önemli, her cihaz (kitapçığında yazdığı gibi vhf 5/uhf 4 w gücünde olmuyor)buna en güzel cevabı yakınında olan bir amatör telsizci verebilir. internetten civarında trac var mı sorgula. varsa telefonla arayıp bilgi alabilirsin.
ilaveten söylediğin mesafe çok değil, aranda bir yükselti yoksa röleye girebilirsin
Arkadaşların dediği gibi yükselti engeller aktarıcı röleler vs vs. Çekim gücünü etkiler. Manisanın demirci ilçesinden uhf el telsizi ile karayoluyla 233 km kuş uçumu ne kadar bilmiyorum denizli rölesiyle giriş yapıyordum. Tabi arada aktarıcı röleler falan var mıdır bilemeyeceğim. İzmirden ise 100 km uzkalıktaki kuşadası-söke-aydın-nazilliden amaTör arkadaşlarla görüştüm tabi bu görüşme izmir rölesi üzerinden gerçekleşti. Rölenin çekim alanını yakalarsan konuşabileceğin bir nokta vardır. Tabi sabit telsiz ve uygun antenle çok uzak mesafelere sesini duyurabilirsin. El telsizi yetersiz kalıyor bu konuda onu da belirtmekte yarar var, röleye giriş yapsan bile her yerden giriş yapamama ihtimalinde var tabi. Benim deneyimlerim bu yönde, daha bilgili deneyimli amatör arkadaşlar yardımcı olacaklardır. 73' ler. TA3IAG Zello kanalından 35201 BORNOVA
Merhaba,Bir çok şey söylenebilir. Onun için kısa tutacağım."Amatörlük" illa vhf/uhf'de röle ile çalışmak değildir. Sizin için öyle olduğunu varsayalım.Madem sınava gireceksiniz, soruları sadece ezberlemeyin, çözümlerini de yapın ve bu arada anten tekniğine bakın.Yıllar önce hazırladığım bir sayfayının linkini vereyim size.Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş YapYazdığım mesajı düzeltmek için tekrar girdiğimde yazdıklarımın kaybolduğunu gördüm Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Özeti tekrar yapayım o zaman:Kilis ile Gaziantep'in arası 60 km (Google Maps)Kuş uçuşu daha kısadır (kuş akıllı ise)Düzgün, temiz bir el cihazı ile Gaziantep'te röleye girebilirsiniz.Temiz bir giriş olmazsa, bir yagi yaparsınız.Sandığınızdan kolay, sandığınızdan daha zevkli bir iştir kendi antenini yapmak.Varsa Kilis'te kapısını çalabileceğiniz bir amatör, temas kurun.Size el telsiziyle nerelere nasıl ulaştığını göstersin(her amatör bunu yapmaktan zevk alır).Size varsa sabit anteniyle nerelere nasıl ulaştığını göstersin.(her amatör bunu yapmaktan zevk alır).Aslında en temizi, kendi yönlü anteninizi yapıp röleye gönül rahatlığıyla girmenizdir. Belki başka rölelere de girmeyi denersiniz, girersiniz.Kolay gelsin
Başlatan Qafkas
Başlatan TB5CVN
Başlatan TA1TD
Başlatan TA3DN
Başlatan TA1ADR