0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hayırlı cumalar;1- Bilmiyorum. Kıyı emniyeti ara, en sağlıklı bilgiyi onlar vereceklerdir. Ancak telefona bakan adam hat hut konuşuyor, yapısı öyle.2- Başvuru ekranında ilgili bölüm var zaten orayı işaretliyorsun. Ayrıca belgelerini (Öğrenci, mezun olduğun teknik okulun diploması vs) kıyı emniyetine gönder. Hatta sınavda sorun yaşamaman için belgelerin ellerine ulaşıp ulaşmadığını teyit et. Sınav salonuna muaf olduğuna dair birşey gelmezse salon başkanı o soruları çözmen gerektiğini söyleyecektir.
Fotoğraflı sınav giriş belgeni ancak sınav salonunda görüyorsun. Muafiyet tanınmış ise, bu belge üzerinde belirtiliyor. Bu konuda, daha önce de belirttiğim gibi, KEGM'yi arayıp muafiyet durumunu önceden teyit etmek şart.
Ben belgeleri sadece internet üzerinden göndermiştim. Muafiyet konusunda neden aksaklık oldu, bilmiyorum. Belgelerinizi gönderdikten bir iki gün sonra KEGM'yi arayıp herhangi bir aksaklık olup olmadıgını sormak bence en doğru yol olur. Hem bu sekilde sınav harcı olarak ne kadar yatıracağınızı da öğrenmiş olursunuz.
Aynısı çıkıyor
Sınav başvurumu e-devlet üzerinden yaptım.Başvurumu sorguladığımda "Değerlendiriliyor" ibaresi var.Sınav duyurunda ise"KEGM Web sayfası üzerinden veya e-devlet kapısından elektronik ortamda başvuru yapan adaylar “ön kayıt işleminiz tamamlanmıştır” İbaresinden sonra, sınav giriş ücretini TC kimlik numarası ile vakıflar bankası şubelerinden herhangi birine yatıracaklar" yazıyor.Şu durumda sınav ücretimi yatırabilirmiyim, yoksa "değerlendiriliyor" ibaresi "ön kayıt işleminiz tamamlanmıştır" şeklinde değişecek mi?Yardımcı olursanız sevinirim.
Başlatan TA4ZG
Başlatan TA2UBW
Başlatan M0IZH
Başlatan TA5YY
Başlatan TB1CYZ