Yeni başvuru yapacak olup, teknik konulardaki sınavdan muaf olma hakkı olan arkadaşlara bir uyarıda bulunmak isterim.
Ben geçen dönem başvurumu E-devlet kapısı (Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap) üzerinden yapmıştım. Elektrik-Elektronik Mühendisi diplomamı da bu siteden Pdf dosyası olarak gönderdim. Gelgelelim, sınavda bir de baktım ki, teknik konulardan muaf tutulmamışım!
Sınav Başkanı'na gittim, yapılacak bir şey olmadığını, teknik soruları da cevaplamam gerektiğini söyledi. Muhtemelen bir yerlerde bir aksaklık olmuştu! Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Neyse ki, sınavdan önce bilgilerimi tazelemek için geçmiş sınavlardaki teknik soruları da incelemiştim. Neticede mezun olalı 20 seneyi geçmiş, her şeyi hatırlamak elbette mümkün değil. Böylece hem bilgilerimi tazelemiş oldum, hem de A tipi belgeyi ilk seferde aldım. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Başvuru yapacak arkadaşlara şunu tavsiye ederim:
1) Başvurunuzu yaptıktan birkaç gün sonra, KEGM'yi arayıp muafiyet durumunun kabul edilip edilmediğini mutlaka sorun.
2) Muaf olsanız dahi, önceki dönemlerde çıkan teknik soruları da çalışın. "Ben bilirim" demeyin, belki unuttuğunuz, belki de okulda görmediğiniz bir konuya rast gelebilirsiniz.