Herkese merhaba
Öncelikle bu konuyu diğer konudan bölerek ayırdım ki mevzular karışmasın. ( Bölünmüş orjinal konu)
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapRamazan hocam,
Böyle bir çalışma yaptığınızın farkındayım.
Her ne kadar eski amatör telsizci olursak olalım.Sürekli tüm bandlarda ve tüm emisyon çeşitlerinde aktıf olamıyacağımız için (kimsenini böyle bir lüksü olduğuna inanmak çok zor)
Hangi band,hangi frekans,hangi emisyon tipi karıştırılması normal en azından ben çok karıştırırım.Benim yoğunlukta çalıştığım band HF tir.
Örnek:HF için 40 M 7 MHZ
7Mhz in neresinde CW
7Mhz in neresinde Digital mod
7Mhz in neresinde SSB ( USB LSB) vb vb vb...
7Mhz in band başı CW peki acil durumlarda 1.Öncelikli kim? CW çalışan bir amatör telsizcimi yoksa başkalarımı? Beni bu gün CW çalışasım var bütün band başları benim.Peki...Kaçtan kaça kadar?
Örnek
14Mhz için contest çalışması yapıyorum 14.230 da başladım Cq çekmeye CQ CONTEST CQ CONTEST ...... Adam üzerime bir fax sinyali gibi bir şey gönderiyor. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Anaaa 14.230 SSTV frekansıymış.SSTV mi o da ne ? Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Eeee banane gitsin 14.260 yapsın kime göre neye göre 14.230 Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Bizim band planımız(ne kadarı bizim,kim oturup yazmış?)
Ben hepsinin bulunduğu bir liste istiyorum
14.230 Açtığımda o fax gibi sesi duyduğumda bunun bir SSTV çalışması olduğunu yazı olarak görmek linke Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap daha fazla bilgiye ulaşmak.Ulaştığım bu bilgiler doğrultusunda kendimi daha fazla geliştirmek.
Bir FAX sesi bizi nerelere götürdü...
Bir çok yerde olduğu gibi sitemizde de band planı var ama band planındaki bir çok şey detaylara inilmemiş ve korkutucu.Bir soru sorulduğunda git band planına bak.
Sizce cevabımız bu mu olmalı yoksa hayalini kurduğum tarzda bir sayfamı?
Güzel sonuçların çıkacağına eminim.
İyi geceler
73