0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu yanıta göre, telsiz ile havalimanına girmek, kontrol ettirmek koşulu ile serbest olduğu anlaşılıyor. Yani hiçbir kolluk kuvveti bunu içeri sokamazsın diyemez. Ancak uçağa binilecekse ilgili havayolu şirketi ile konuşmak gerekiyor. diye bir sonuç çıkardım.
Balkon, çatı, bahçe gibi yerlere sabitlenecek antenlerin boyları ile ilgili yasal sınırlamalar var mı? Evi hava alanlarına yakın olanlar amatör telsiz cihazlarını kullanabiliyorlar mı? Saygılar...
hocam türkiyede teori ve dökümantasyon olayı pek olmadığı için (bunun sebebi 1- üşengeçlik 2- şark kurnazlığı ve hatta 3- yöneticilerin ve uygulamacıların bilgili ve insiyatif kullanan bir toplum istememesi olarak değerlendirilebilir) şöyle yapıyoruz, kafamıza göre işimizi yapıyoruz, sonra biri bişey derse mümkünse gider yapıyoruz mümkün değilse düzeltiyoruz Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yapbiraz düşünelim, küçüklüğümüzden beri hep böyle yapmadık mı?
Evet haklısınız, bende 6 dönemdir şu amatör telsizcilik sınavını kovalıyorum. Öncekilerde ya sınava başvuramadım, ya da sınav olan illerden birinde olamadım. Bu dönemki sınava gireceğim. Çocukluktan beri hevesli olduğumdan amatör telsizciliğe başlamayı çok istiyorum. Şimdide araştırma dönemindeyim, yasal düzenlemeleri öğrenmeye çalışıyorum. Türkiye'de bu hobiyle ilgilenen çok fazla insan yok o yüzden bazı şeyleri öğrenmek son derece zor oluyor. Sizin elinizde hangi cihazlar var? Birazda tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.Saygılar...
ben de 3. dönemde B, 8. dönemde A sınıfı aldım. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yapbu seviyedeki en önemli tavsiyem "kopya çekmemeye, soruların içeriğini bilmeye çalışalım" olabilir. belgeden sonra ne yapmak istediğinize bakın; yelpaze geniş.
Başlatan OLDMAN
Başlatan TA2NC
Başlatan TA2T (sk)
Başlatan TA2ANS
Başlatan TA2ERO