0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çok detaylıca cevaplamayacağım sorularınızı ama dilimin döndüğünce bazı sorularınıza kısmende olsa cevap bulmanıza yardımcı olmaya çalışacağım.El telsizinizi yanınızda taşıyabilirsiniz, resmi kurum frekansları yüklü olmamak kaydıyla, polis herhangi bir şekilde sorarsa da belgenizi göstermeniz yeterlidir, bilmeyen polisler olabilir düzgün bir dille izah edebilirsiniz. Şayet bende yanımda gezdiriyorum telsizimi daha hiç bir kimse bu ne diye sormadı, tabi belimde taşıyorum ceket varsa ceketle, tahirt varsa tahirtle kapatarak. Aleni olarak göstermeye gerek yok diye düşünüyorum. Gizlemek zorunda değilsiniz tabi ki, o tamamen kişisel bir olay.Havayolu olayına gelicek olursak, bataryanızı ayırarak bavulunuza koyarsanız sıkıntı çıkmaz. Gerekli belgeyi ibraz edersiniz. Ama uçak içerisine cihazla girmek sıkıntı yaratabilir. Sorun çıkarmaya gerek yok.Kurumlar veya bazı yerlere girerkende telsizi alıp almamak birazda oranın kurallarına bağlı. Bugüne kadar sıkıntı yaşamadım ama yaşamayacağınız anlamına gelmiyor tabi ki. En basitinden izmir askerlik şubesine gittim. Telsizi bataryasından ayırarak teslim ettim bataryasız olarak, cep telefonumuda kapattım. Her hangi bir sıkıntı çıkarmadılar çıkarkende geri verdiler, bu neyin nesi diye sormadılar bile. Ani kodu pek hoş karşılanmaz, bunun nedenlerinden biri de ani kodu nedneiyle konuşmanın baş kısmı kesiliyor ve aynı zamanda sürekli bir hal alınca can sıkıcı bir hal almakta.Teşekkürler, 73 ler
İyi akşamlar TA3DP - Ramazan Bey, Öncelikle mevzuat bazlı bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Anladığım kadarı ile İbrahim bey'in öğrenmek istediği; Mevcut cihazlarımızla (fiziki olarak) kurumlara ait bölge ve binalara girişlerde bir kısıtlama olup olmadığıdır. Bildiğim kadarı ile yazılı olarak böyle bir yasaklama olmamakla birlikte o birimin idari amirinin görüşü dahilinde cihazlarımızla kurumlara giriş çıkış yapabilmekteyiz. Örnek vermek gerekir ise Devlet Hava Meydanları İşletmesine bağlı herbir havaalanında telsiz bulundurma ile ilgili işleyişler farklıdır (Bilgi kaynağı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ile yaptığım yazışma) ve ilgili izinlerin ilgili Hava meydanı ita amirinden temin etmek gerekmektedir.
Suat Emre Bey,Benim daha önce başıma havalimanıyla ilgili bir olay gelmişti. Linki: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş YapSiz de mesajınızda DHMİ ile yazışma yaptığınızdan bahsetmişsiniz. Eğer hususiyet açısından bir sakıncası yoksa yazışmayı paylaşabilir misiniz?
İyi günler TA2AHP - Hasan bey, Devlet Hava Meydanları İşletmesi sitesindeki bilgi edinme başvurusundan yaptığım bilgilendirme talebinin yanıtı aşağıdadır. Talep sonucunu yazılı istememe rağmen mail ile gönderdiler. Yani elimde resmi olarak bir yazı bulunmamaktadır. Sayın SUAT EMRE TEZER İlgi: 28/11/2014 tarih ve 120651 sayılı, başvurunuz.Havalimanındaki güvenlik uygulamaları ile ilgili talebiniz incelenmiştir. Havalimanlarındaki güvenlik kontrolleri Ulusal ve Uluslararası yükümlülükler çerçevesinde yürütülmektedir. Ulusal mevzuatımız olan, Milli Sivil Havacılık Güvenlik Programının ?Yolcuların, yanlarında taşıdıkları bagajlarının, hava yolu mürettebatı ile hava meydanı personeli ve yolcu olmayan diğer kişilerin kontrolden geçirilmesi? başlıklı 33 ncü Maddesinin (1) Genel esaslar fıkrasının; b) bendi; Bütün yolcular ve yanlarında taşıdıkları bagajları uçağa veya hava meydanındaki hassas bölgeye girmelerine izin verilmeden önce mutlaka, kontrol noktasında kontrol edilir. d) bendi; Terminal binaları girişinde kontrol noktalarında yolcuların, yolcu olmayan şahısların üzerleri ve yanlarında taşıdıkları bagajları ve uçuş güvenliğini tehlikeye düşürebilecek maddeleri tespit etmek amacıyla, kapı dedektörleri ve X-Ray cihazlarından geçirilerek kontrole tabi tutulurlar. Kontrol noktasında, kontrole tabi tutulmayan veya kontrolü reddeden kişilerin geçişine kesinlikle müsaade edilmez. Aynı programın Giriş Kontrol Noktası İşletim Talimatı olan 8 nci ekinin 13 ncü fıkrası; Tüm büyük elektronik cihazlar (notebook bilgisayar, video kamera, ev gereçleri vs.) aşağıdaki şekilde kontrol edilir;a) Çantalarından çıkartılarak x-ray cihazından ayrı bir şekilde geçirilmek suretiyle kontrolünün yapılması,b) X-Ray cihazında kontrole müteakip şüpheli durumlarda ise diğer tedbirlerin (sahibi tarafından çalıştırılması fiziki aramaya tabi tutulması, iz dedektörüyle kontrol edilmesi) uygulanması, c) ?Rastgele Tespit Usulü? ile yapılan güvenlik kontrolleri kapsamında da söz konusu eşyaların detaylı kontrole tabi tutulmaları,Hükümlerindedir. Havalimanındaki güvenlik uygulamaları Ulusal ve Uluslararası mevzuata uygundur. Ancak, taşımak istediğiniz sertifika ve belgeleri bulunan telsiz materyallerinin taşıyıp, taşımama hakkı bulunan havayolu taşıyıcı şirketinin ticari bir faaliyetini içerdiğinden ilgili havayolu şirketine talebinizi iletmeniz gerekmektedir. Ayrıca, Her havalimanında Mülki İdare Amirinin Başkanlığında güvenlik tedbir ve tertiplerinin geliştirilmesi ve uygulanmasını sağlamak amacıyla Hava Meydanı Güvenlik Komisyonları oluşturulmuş olup, daha detaylı kesin bilgi için uçuş gerçekleştireceğiniz ilgili Havalimanı Mülki İdare Amirliğine müracaat etmeniz gerekmektedir. Bilgilerinize rica ederim. UYARI: BU MAİL ADRESİ GERİ DÖNÜŞE KAPALIDIR. İSTEK,GÖRÜŞ,ŞİKAYET VE ÖNERİLERİN YENİ BAŞVURU OLARAK YAPILMASI GEREKMEKTEDİR. Ayrıca polis kolluk birimi için Emniyet Genel Müdürlüğü, jandarma kolluk kuvveti içinde Jandarma Genel Komutanlığından bilgi talebinde bulundum. Polisden gelen cevap "K.E.G.M. sayfasında ibraz edilecek evraklar yazmaktadır" diye mail geldi Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap . Jandarma Genel Komutanlığı ise yazılı yanıt verdi. Mektup evdeki dosyamda yarın iş yerine getirerek onunda yanıtını burada paylaşırım.
Başlatan OLDMAN
Başlatan TA2NC
Başlatan TA2T (sk)
Başlatan TA2ANS
Başlatan TA2ERO