0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Track nedir kayıt olmanın faydası nedir
bu muhabbeti okuduktan sonra TRAC'a uye olmanin bir manasi olmadigi kanaatine vardim neredeyse
Simplex mesafemde kimse yok ise ne yapacağım?
Röle ne yapma yeridir?Amatörün çevresinde kimse yok ise nasıl simplex görüşecek?Bu röleleri ne için kuruyorlar?
Her ne kadar eski bir başlık olsa da, yeni rastlaması olası amatör dostlarımız için -izninizle- küçük bir ekleme yapmakta yarar görüyorum:Arkadaşlarımız TRAC'ı gayet güzel tanımlamışlar ve röle kullanım etiğine de değinmişler. Bu hatırlatmadan sonra TRAC'a üye olmayı manasız bulduğunu belirten arkadaşıma itiraz etmeyeceğim, kendi hissiyatıdır; fakat dikkatinizi çekmek isterim ki sözü edilen o "etik", zaten bizlerin "amatör telsizci" olarak sahip olmayı ve sahip çıkmayı vadettiğimiz evrensel etik değil midir? Amatör telsizci olmanın getirdiği hak ve imkânlar kadar, sorumlulukları da olduğunu unuttuk mu?Kimsenin kimseyi röleden kovduğuna tanık olmadım şahsen, öyle bir şey olmaz da! Ne TRAC rölesinde ne de bir başka rölede kolay kolay böyle bir durumun yaşanacağını da düşünmem. Röleler tüm amatör telsizcilerin ortak malıdır. Birbirimizin hakkını da gözeterek paylaşırız. Kimi zaman yaşı geçkince ustalarımızın ya da uzun zaman sonra birbirlerini havada duymanın heyecanını duyan amatör dostlarımızın uzayan sohbetlerine tanık oluyoruz, evet; fakat dinleme sabrını gösterirseniz görürsünüz ki hemen hepsi "araya girmek isteyen istasyon var mı" diye de sorarlar. Varsa bunlar teklif beklemeden QSK ile her zaman araya girebilirler de.Uzun konuşmadan daha bile sık karşılaşılan bir durum, çağrı işaretini tam söylemeye üşenen amatörlerdir aslına bakarsanız. TA/TB ön ekinden ya da "/" (kesme) son ekinden kendince "tasarruf" eden amatörlere daha sık rastlıyorum -ki bu arkadaşlarımızı da hepimizin ikaz etmesi gerektiğine inanıyorum. Bilhassa dinlemede olan yeni amatörlere doğru örnek olunması adına, işletme kurallarına uymayan arkadaşlarımızı uygun bir dille uyarmak da bizlerin görevidir.Başlığa döneceğim: TRAC'a üye olup olmamayı düşünen bir kişinin internette yazılan olumlu/olumsuz yorumdan önce, cemiyet hakkında bilgi edinip tüzüğünü okumasını, protokollerini incelemesini, afet haberleşmedeki yerini ve önemini (beğenirsiniz/beğenmezsiniz ama TRAC'ın bu konuda üstlendiği bir ödevi olduğunu görmek ve hakkını teslim etmek gerekir), kendisine yakın şube varsa bunların faaliyetlerini vs. incelemesini öneririm her şeyden önce. Cemiyet/dernek/kulüp bana ne verecek sorusunu sormak hakkımız elbette buna itirazım yok; peki bizler ülkemizde amatör telsizcilğin gelişimi için benim elimden ne gelir, üye olduğum/olacağım kuruma ben ne katabilirim diye de soruyor muyuz kendimize?Son sözüm: Belge ya da delile dayanmayan tartışmaya açık ifadeler üzerinden camiamızın hiçbir kurumunu lekelemeyelim. Amatör telsizciliğin gelişimi, tüm kurumlarımız ve amatörlerimizin birlikte gelişimi ile mümkün olacak. Okuyan herkese 73...
Amatörlük ... Hem çok bireyseldir hem grup çalışması ister..... Bireyseldir , çünkü kişinin kendini geliştirmesi, eğitmesi gereklidir. Araştırması, bunları denemesi gerekmektedir.....Grup çalışması ister, çünkü bu bildiklerinizi, başkalarıyla da paylaşmak, bazı testleri beraber yapmak gereklidir..Grup çalışması ister, çünkü, sizin bilgi birikiminiz ve diğer arkadaşlardaki test cihazları, ya da farklı bilgilerin paylaşılması birbirine aktarılması gereklidir.Grup çalışması ister, çünkü bazen her ne kadar bilginiz olsa da bir birliktelik içine girmeden maddi olarak kaldıramayacağınız yükler olabilir..Grup çalışması ister, çünkü günün sonunda yaptığınız yeni cihazınızla, anteninizle vs karşınızda konuşmanız gereken bir amatör daha ister..Bizde, birey kendini geliştirmiyor ki gruptan bir beklentisi olsun..Dernekleri suçlamamak gerek.. Dernekleri oluşturanlar bireyler..Rölede konuşmak veya konuşmamanın amatörlük namına size katacağı birşey olmaz.Amatörlük te sayılmaz bence....
...Örneğin ben herhangi bir derneğe üye değilim, ama tüm derneklerin çalışmalarını takip ediyorum hatta zaman zaman katiliyorum..Bilen biliyordur..Derneklerin de bana birşeyler katacağı noktasında ikna olursam ben de onlardan biri ya da bir kaçına üye olurum..
Başlatan IhobiciyizI
Başlatan TA3ST
Başlatan TA1IER
Başlatan TA4ACV
Başlatan TA2UBW