Herkese iyi günler,
Yeni amatör olmuş ve çağrı işaretini bekleyen bizler için sınav koşturmacası bitti. Sırada alınacak cihazların seçimi var. Forumun çoğu başlığı altında cihazlara ilişkin sorular soruluyor. Bu soruları ve cevapları buradan takip ederek, herkes kendi araştırdığı cihaz ile yorumlarını yazar ise güzel bir bilgi paylaşımı yapmış oluruz.
(NOT: Cihazlarla ilgili bölüme giremememiz nedeni ile başlık açılmıştır.)
Ben amatör telsizcilik hobisine başlamadan önce ali express sitesinden Baofeng UV-B5 portable cihaz temin ettim. (cihaz temini sonrası lisans gerektiğini öğrenip bu hobiye merak saldım) Cihaz fiyat-performans konusunda başarılı, fakat bu işi biraz daha öğrendikçe cihazın özellikleri sanki yetmeyecekmiş gibi geliyor insana (belkide daha kaliteli cihazların piyasada mevcut olmasından dolayı bir yanılsama bu) Cihazla daha TX yapamadığımdan şuan için RX performansı güzel. İnşallah bu cihazı TA4ACV - Çağatay arkadaşımızın video paylaşımından yararlanarak APRS için kullanarak portable cihaz konusunda wouxun kg-uv8d veya wouxun kg-uv1dp temin etmeyi planlıyorum.
Sabit istasyon konusunda ise mobil cihaz alarak istasyonumu kurmayı planlıyorum. mobil cihaz ile ilgili olarak Dual-band mı yoksa Quad band mobil cihaz mı almalıyım bilemiyorum. Baktığım ve araştırdığım cihazlar arasında yaesu FT-8900 , TYT TH-9800 (yaesu TH-8900 un clonu olduğu denilen cihaz) ve wouxun KG-UV950p.
Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=4483.0