Gönderen Konu: ATATÜRK HAVALİMANI İÇ HATLAR TERMİNALİNE EL CİHAZI İLE GİRMEMİZ YASAK  (Okunma sayısı 24725 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TA2TC

• ÖNCE SAYGI...
  • Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 1
  • Radyo Amatörleri
  • İsim Soyisim: CEVAT CEMALOGLU
Öncelikle yazılan yorumları bir radyo amatoru olarak okudum ve arkadaşlara hak verdim. Ancak madalyonun bir de diğer tarafı var. Bugün ülkemizde kendisini telefonla arayan ve polis olduğunu söyleyen dolandiricilara binlerce lirasını kaptıran bir sürü insan var. Düşünsenize havaalanı içerisinde elinde telsizle bir şahıs yanınıza gelse ve siz de pek çok vatandaşımız gibi hayatınızda ilk kez uçağa binecek olsanız ve biraz da iyi niyetli biriyseniz başınıza neler gelebilir? Netice de hava alanları yüksek güvenlik önlemi alınması gereken yerlerdendir. Her ne kadar radyo amatörü de olunsa elinde telsizle herhangi bir görevi yokken havaalanı içinde ordan oraya dolaşmak dışarıdan bakınca nasıl algılanır? Ayrıca hepimiz de biliyoruz ki sınava girip belge alan her kisi gerçekten radyo amatörlugu yapmıyor.  Ayrıca bugün ülkemizde polis ve jandarma nin bile bazı yerlere girerken silah telsiz gibi techizatini sokmasına izin verilmiyor. Yani netice de havaalanında geçireceğiniz bir iki saatimizi de QSO yapmadan geciremezmiyiz? Bence bu konular kadar frekans tahsisi ya da benzer diğer konularda kurumları meşgul etsek daha iyi olmaz mı? Yakında konuşacak frekans bulamayacagiz. (Amacım kesinlikle polemik yaratmak değildir.) Herkese 73..

Çevrimdışı TA5ADL

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 2
  • İsim Soyisim: Hasan Ali Dolapçıoğlu
Önce geçmiş olsun....

Ta2acw abimizz doğru söylemiş böyle durumları süistimal edilebilir aynı durum 7 eylül de benim başıma da geldi cihazımla istanbula geldim ve dönüşde xraydan geçerken güvenlik bana o telsizmi dedi evet dedim polise göstermemiz gerekir dedi peki gösterelim dedim polise gösterdik ne iş yapıyorsun falan filan derken bakın dedim uçağım kaçacak kayıt altına alacak pilota tesim edecekseniz alın yoksa oyalamayın dedim bataryasını çıkar bağajına koy dedi memur arkadaş valizim yok dedim sadece el çantam var dedim. Ve ilave ettim tutanak tutun benim yolculuk saatim içerisinde doğabilecek benimle alakalı şeylerle kimse sorumlu değildir diye neyseTutanak tuttu ve çantama koyarak tekrar yolculuğuma devam ettim. Böyle  şeyler aslında olmasını hiç istemediğimiz şeyler ama bizim akıllı ve kendini çok özür dileyerek ( Bİ ..OK ) olduğunu zanneden amatör arkadaş bu bölgelerde zamanında bir uçağın az kalsın düşmesine sebebiyet veriyorlardı. Böyle bir durumda oradaki arkadaşlara hak vermek lazım ama böyle davranmaları da yanlış. Neyse işin açıkçası hain kendi içimizde bizi böyle zor durumlara iten kişiler malesef bu belgeyi taaşıyan şerefsizlerdir. Allah bildiği yapsın böyle kötü düşüncede olan kişileri....... Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı halilhoca

• TA2LGU
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 0
  • İsim Soyisim: Halil Gürbüz
dün sabah istanbul anarad rölesinde kardeşimizin başından geçen hadiseye kulak misafiri oldum,
demekki biz radyo amatörlerinin bazı kurum ve kuruluşlara tanıtılmaya ihtiyacımız var,
bu olayda buna vesile olur inşallah.
kardeşimize geçmiş olsun. TB1BGU 73.

Çevrimdışı TA2CS

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Bu Mesajı : 7
  • İsim Soyisim: Cengiz SEZGİN
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Konuyla ilgili olarak Emniyet  Genel Müdürümüz Celalettin Lekesiz bey, İstanbul Emniyet Müdürümüz Selami Altınok ve TAV (Havalimanı işleticisi Firma) Yönetim kurulu başkanı Hamdi Akın ve Üst yönetim İcra Kurulu Başkanı Sami Şener, ayrıca TAV Güvenlik Genel Müdürü Turgay Şahan, bilgilendirilmiş olup, ilgililer hakkında işlem yapılması için soruşturma başlatılmıştır. 

Konuya duyarlı olan arkadaşların bilgisine sunulur.
Özellikle İstanbul amatörlerini ve Atatürk Havalimanından gelip geçen tüm amatörleri bilgilendirmek amacıyla dün akşam itibariyle başıma gelen olayı aktarıyorum.

Dün akşam, teyzemi iç hat uçuşu için havalimanına götürdüm. Onu yolcu girişine bıraktıktan sonra arabayı otoparka bırakıp alt girişten kontrolden geçiyordum ki özel güvenliklerin tipik soruları gelmeye başladı.
Polis misiniz? hayır
Görevli misiniz? hayır radyo amatörüyüm, bakın belgem var.
Havalimanına telsiz ile giremezsiniz, polise gitmemiz gerekiyor.

Beyefendininin yanında telsiz var.
Polis misin? hayır amatör telsizciyim, bakın bu da belgem.
Napıcaksın içeride? Telsizle işin var mı? Niye taşıyosun ki bunu? Bak bunu taşıyosan şüphelisin demektir. insan niye telsiz taşır ki telefon var bilmemne var. Bunu bize bırakıcaksın dönüşte alıcaksın, belki içeride bomba patlacaksın, belki uçakların sinyalini bozacaksın, yok vermiyosan çık git hemen, giremezsin havalimanına.

silah masasındaki polis, sağolsun bana konuşma hakkı pek vermedi. benim de yolcum yukarıda beklediğinden emanet tecrübem gereği telsizin pilini ve antenini söküp o şekilde verdim.
polis bunu görünce çok sinirlendi, biz buraya cihazı pansiyona almıyoruz, bırakacaksan adam gibi bırakacaksın diyerek telsizi tekrar monte edip kurcaladı. sonrasında bir şey demeden odadan çıktım.

gidip yolcumu uğurladıktan sonra, dedim ki rütbeli bir polis bulup durumu izah edeyim, eğer ben yanlış biliyorsam düzelteyim.
gördüğüm ilk polis memuruna amiriniz kimdir diye sorduğumda bir başpolis, bir de gene bir memuru gösterdiler. sanıyorum havalimanlarında komiser yardımcısı bile yok.

ondan sonra bitmek bilmeyen konuşmalarımız başladı. önce başpolisle 15-20 dakika kadar, sonra salon amiri ile 15-20 dakika kadar, kanun, yönetmelik ve nizam haricinde ne kadar konu varsa konuştuk. sanıyorum "tamam abi kusura bakmayın" minvalinde bişey demediğimden dolayı sinirlenen polisler beni mukavemetten tutuklamakla tehditten, amatör telsizcilik belgemin hiç bir şey ifade etmemesine; telsiz taşıyan herkesin "kendini polis olarak tanıtma" ve bombacı veya sabotajcı şüphelisini olmasına kadar çok çeşitli konularda konuştuk.

sonra alt katta kuytu bir kenarda etrafımda 8-9 tane polis beni duvar tarafında tutup sinirli ve elleri kolları yukarıda konuşmaya başlayınca onlardan korktuğumu, beni döveceklerini düşündüğümü, artık konuşmak istemediğimi ve resmi bir işlem varsa avukatlarımla halledebileceklerini söyledim.

halbuki söylediğim tek şey, havalimanına amatör telsizcilik belgemi ibraz ederek el cihazıyla girebilmem gerektiğiydi.
eğer giremiyorsam emanet tutanakla alınmalıydı, eğer girebiliyorsam, silah masasındaki polis hakkında şikayetçi olmak istiyorum diyordum.

sonra beni oturtup su ikram ettiler sağolsunlar. bu noktadan sonra polislerin birçoğu yumuşadı ama kendis hakkında şikayetçi olacağımı söylediğim polis epey bir sinirliydi.
bu esnada neler neler söylediler, salon amiri önce mesleğimi sordu ve önlisans mezunu olduğumu duyunca beni oldukça küçümsedi. mutlaka bir psikiyatriste gitmem gerektiği konusunda beni defalarca uyardı.

sonra birkaç defa hakkımda işlem yapılacağını, eğer polisten şikayetçi olmazsam belki görmezden gelinebileceğini ima eden şeyler söylediler. ben de hep işlem yapılsın, şikayetçi olacağım dedim, aklıma 155'i arayarak ekip çağırmak bile geldi.

sonrasında bir tutanak tutalım konusunda hemfikir olundu ve aşağıya eklediğim tutanak tutuldu. ardından cihazımı bana verdiler ve gönderdiler.
bütün bu işlemler 1,5 - 2 saat sürdü.
bu süre içerisinde bir çok polis memuru:
1- telsizle havalimanına girmenin kesinlikle yasak olduğunu
2- telsizle havalimanına girmenin yasak olmadığını ama uçağa binmenin yasak olduğunu
3- telsizle havalimanına girmenin ve uçağa binmenin yasak olmadığını ama parçalanmış olması gerektiğini
4- telsizle havalimanına girmenin ve uçağa binmenin yasak olmadığını ama tx yapılmaması gerektiğini
ve tam hatırlayamadığım daha değişik kombinasyonlarda defalarca belirttiler.
zamanım olmasaydı sanırım bu kadar uzatmaz, bir yerde tamam abi kusura bakmayın derdim.

Tutanağı da avukat arkadaşıma verdim. bakalım neler olacak.

Bir havalimanı tecrübesi olarak, bütün amatör abi ve kardeşlerimizin bilgisine.

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Hasan'cım sende 1 saat  görüşme yapmayiver ne olacak güvenlik guclerini neden meşgul ediyorsun boş ver ya en çok hoşuma giden yerde ya burada bomba patlacaksan demesi oldu.sen Afedersin affı na sığınarak söylüyorum GERIZEKALISINYA patlacagin yerde Telsizi ni teşhir ediyorsun  o AKIL KÜPÜ  memur da bunu hemen  çözüyor düşün  işte hava limanı gibi yüksek risk taşıyan yerler kim lere emanet.aslında hakkında işlem yaptırıp işlem yapan görevliler hakkı da hakkını araman daha güzel olurdu hiç yoktan o AKIL KÜPÜ Memurlara fazla akılin insanın başına neler getirebilece ğini görmüş olurlar dı neyse geçmiş olsun

Çevrimdışı TB2BEU

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 0
  • İsim Soyisim: EMRE UZUN
Tamamen Güvenlik Görevlisi ve Polis Memurlarınınİşgüzarliğı BaŞka bişey Değil.Adamlara Amatör Lisans belgesini Göstermenize rağmen Yassak Hemşerim Burada Kanun Benim Tavrına girmişiler.Fakat sonuçta Hava limanında onların boruları öter Gerisini Tanımazlar bu bir gerçek.
Bende Bir Havalimanında Çalışan işçi olarak benzer bir olay yaşadım.Fakat tutanak olayına girmedim.Siz tutanak tutturmakla iyi yapmışsınız yaşanan olayın bir belgesi var dava açmanızda ilgili uyarılar onlara yapılır ama bişey değişmez.olay uzarsa güvenlik kameralarındanda ablukaya alındığınız belgelendirilebilir. bilginize geçmiş olsun dileklerimle.
TB2BEU-73

Çevrimdışı TA2AHP

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Bu Mesajı : 4
  • İsim Soyisim: Hasan Pakmen
bütün geçmiş olsun dilekleri için teşekkürler.

Öncelikle yazılan yorumları bir radyo amatoru olarak okudum ve arkadaşlara hak verdim. Ancak madalyonun bir de diğer tarafı var. Bugün ülkemizde kendisini telefonla arayan ve polis olduğunu söyleyen dolandiricilara binlerce lirasını kaptıran bir sürü insan var. Düşünsenize havaalanı içerisinde elinde telsizle bir şahıs yanınıza gelse ve siz de pek çok vatandaşımız gibi hayatınızda ilk kez uçağa binecek olsanız ve biraz da iyi niyetli biriyseniz başınıza neler gelebilir? Netice de hava alanları yüksek güvenlik önlemi alınması gereken yerlerdendir. Her ne kadar radyo amatörü de olunsa elinde telsizle herhangi bir görevi yokken havaalanı içinde ordan oraya dolaşmak dışarıdan bakınca nasıl algılanır? Ayrıca hepimiz de biliyoruz ki sınava girip belge alan her kisi gerçekten radyo amatörlugu yapmıyor.  Ayrıca bugün ülkemizde polis ve jandarma nin bile bazı yerlere girerken silah telsiz gibi techizatini sokmasına izin verilmiyor. Yani netice de havaalanında geçireceğiniz bir iki saatimizi de QSO yapmadan geciremezmiyiz? Bence bu konular kadar frekans tahsisi ya da benzer diğer konularda kurumları meşgul etsek daha iyi olmaz mı? Yakında konuşacak frekans bulamayacagiz. (Amacım kesinlikle polemik yaratmak değildir.) Herkese 73..

Önce geçmiş olsun....

Ta2acw abimizz doğru söylemiş böyle durumları süistimal edilebilir aynı durum 7 eylül de benim başıma da geldi cihazımla istanbula geldim ve dönüşde xraydan geçerken güvenlik bana o telsizmi dedi evet dedim polise göstermemiz gerekir dedi peki gösterelim dedim polise gösterdik ne iş yapıyorsun falan filan derken bakın dedim uçağım kaçacak kayıt altına alacak pilota tesim edecekseniz alın yoksa oyalamayın dedim bataryasını çıkar bağajına koy dedi memur arkadaş valizim yok dedim sadece el çantam var dedim. Ve ilave ettim tutanak tutun benim yolculuk saatim içerisinde doğabilecek benimle alakalı şeylerle kimse sorumlu değildir diye neyseTutanak tuttu ve çantama koyarak tekrar yolculuğuma devam ettim. Böyle  şeyler aslında olmasını hiç istemediğimiz şeyler ama bizim akıllı ve kendini çok özür dileyerek ( Bİ ..OK ) olduğunu zanneden amatör arkadaş bu bölgelerde zamanında bir uçağın az kalsın düşmesine sebebiyet veriyorlardı. Böyle bir durumda oradaki arkadaşlara hak vermek lazım ama böyle davranmaları da yanlış. Neyse işin açıkçası hain kendi içimizde bizi böyle zor durumlara iten kişiler malesef bu belgeyi taaşıyan şerefsizlerdir. Allah bildiği yapsın böyle kötü düşüncede olan kişileri....... Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

abilerim/kardeşlerim,
kolluk kuvveti olmanın filozofisinde suçu ispatlanamayan herkes suçsuzdur diye bişey var. yani insanlar default olarak suçsuz.
diyelim ki ben kolluk kuvvetiyim, şüpheli gördüklerimi gözaltına alma selahiyetim var, o halde bütün motorlu araç sürücülerini "taksirle adam öldürme" veya "hız limitlerine uymama" şüphelisi olarak gözaltına alabilir miyim? hakkında işlem yapabilir miyim?
madenlerimizdeki bütün vardiya amirlerini ileride kesin iş kazası olur diye durup dururken savcılığa sevk edebilir miyim?
diyelim ki bir mahalle var ve biliyorum ki bir şehrin uyuşturucu ticaretinin %80i o mahalleden dönüyor. kalkıp o mahalledeki herkesi şüpheli olarak alabilir miyim?
istatistiğe bakalım, diyelim ki ülkemizdeki adi suçlarda suçluların %90'ı erkek. o halde bütün erkekleri toplamalı mıyız? veya erkekliği yasaklamalıyız?
olmadı dimi mavi ekran hatasına doğru yaklaştık bakın.
ve hatta diyelim ki bunları yaptım, kendime "mesleğimde iyiyim" diyebilir miyim?

işte bunları (genellikle) düşünebilmek ile düşünememek arasındaki çizgi için rütbeler var. her teşkilat en rütbesizini en rütbeli gibi yetiştirirse ve mobbing'i düşürebilirse o zaman profesyonel kolluk kuvveti olur.

bunları radyo amatörü olarak değil, nüfus kağıdımı kullanarak yazdım. malum nufüs cüzdanı herkeste var, e beyin de var. onun için binlerce lirayı kaptırırmamak gerek. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
bilmiyorum anlatabildim mi.

Hasan'cım sende 1 saat  görüşme yapmayiver ne olacak güvenlik guclerini neden meşgul ediyorsun boş ver ya en çok hoşuma giden yerde ya burada bomba patlacaksan demesi oldu.sen Afedersin affı na sığınarak söylüyorum GERIZEKALISINYA patlacagin yerde Telsizi ni teşhir ediyorsun  o AKIL KÜPÜ  memur da bunu hemen  çözüyor düşün  işte hava limanı gibi yüksek risk taşıyan yerler kim lere emanet.aslında hakkında işlem yaptırıp işlem yapan görevliler hakkı da hakkını araman daha güzel olurdu hiç yoktan o AKIL KÜPÜ Memurlara fazla akılin insanın başına neler getirebilece ğini görmüş olurlar dı neyse geçmiş olsun

Cengiz abi, hep benim gerizekalılığımdan işte be abi, napalım mukadderat. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı TA2AEG

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 3
  • İsim Soyisim: Engin Karabulut
çok uzatılmış bir olay, pili ve anteni söküp kaç kere geçtim hiç bir sorun çıkarılmıyor ama sen elinde cihaz ile girersen o zaman tabiiki tepki gösterirler.

Çevrimdışı TA2AHP

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
çok uzatılmış bir olay, pili ve anteni söküp kaç kere geçtim hiç bir sorun çıkarılmıyor ama sen elinde cihaz ile girersen o zaman tabiiki tepki gösterirler.

valla hocam sırt telsizi ve yarım dalga antenle girmeye çalışmadım içeri. normal bi aselsan, normal olarak belimde ve normal olarak üstünde hırkam vardı. ama uzadı tabi haklısınız, zamanım vardı uzattım. yoksa kanun, nizam ve yönetmeliği savunmayıp "tamam abi, kusura bakmayın abi, bi dahaki sefere anteni ağzıma sokar, cihazla pili ayırıp iki koltukaltıma alıp öyle girerim abi" gibi şeylerden birini deseydim hemen hallolurdu. maksat işimiz yürüsün, analar ağlamasın, biz kendimizden ödün verelim. ama zaman buldukça hakkımı kullanmayı ve dosdoğru olmayı tercih ediyorum. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı TA2TC

• ÖNCE SAYGI...
  • Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatörleri
Harikayiz ya. Sanki biz radyo amatorleri nin tamami sutten cikmis ak kasiklariz. Hepimiz radyo amatorlugunu dunya standartlarında yapiyoruz, hic bir zaman kendimize gizemli adam sekli vermiyoruz, rolelerde sevmedigimiz adamlar konusurken mandallamiyoruz, a sınıfı belge alip tek bir el telsizini belimize takıp radyo amatoru oldugumuzu zannetmiyoruz da  ,havaalanina girerken kolluk cihazin ne oldugunu sordu diye rahatsiz oluyoruz. Harikayiz  ya.

Çevrimdışı TA2CS

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Bu Mesajı : 7
  • İsim Soyisim: Cengiz SEZGİN
Cevat bey kolluk cihazın ne olduğunu sorarsa tabiki izah edilir ama kolluk üzerine vazife olmayan işlere de burnunu sokmaya cak hele hele kendini savcı yada hakim yerine koymaya cak kolluk beni potansiyel terrorist yerine koyup cihazım üzerinden yorum yaparsa işte orada hata yapar diğer dediklerini ze harfiyen katılıyorum tabi.73

Çevrimdışı TA2AHP

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
Harikayiz ya. Sanki biz radyo amatorleri nin tamami sutten cikmis ak kasiklariz. Hepimiz radyo amatorlugunu dunya standartlarında yapiyoruz, hic bir zaman kendimize gizemli adam sekli vermiyoruz, rolelerde sevmedigimiz adamlar konusurken mandallamiyoruz, a sınıfı belge alip tek bir el telsizini belimize takıp radyo amatoru oldugumuzu zannetmiyoruz da  ,havaalanina girerken kolluk cihazin ne oldugunu sordu diye rahatsiz oluyoruz. Harikayiz  ya.

sayın abim/güzel kardeşim,

1- harika olmak ve sütten çıkmış ak kaşık olmak oldukça subjektif kavramlar, dolayısıyla böyle miyim bilmiyorum. ama siz böyle olduğumu düşünüyorsanız teşekkür ederim, allah da size düşüncenizin on katını nasip etsin. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
2- radyo amatörlüğünü dünya standartlarında yapmaya elimden geldiğince çalışıyorum. çalışmalarımı açıktan yazmama sanıyorum gerek yok, isteyenlere özelden anlatırım.
3- hiçbir zaman kendime gizemli adam şekli vermedim, hatta bu tanımınızı okuduğumda baya bir sırıttım, allah da sizi güldürsün. nası bi şekil abi o Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap biz genç ve bekar amatörler için işe yarar mı acaba Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
4- hiçbir zaman, bulunduğum hiçbir ülkede sabotaj (mandallama) yapmadım. ama bu konuyu freud'un üzerinde durduğu konularla çok bağdaştırıyorum. ve hatta bir tür terörizm olarak algılıyorum. allah vermeye.
5- a sınıfı belge alınca inşallah, belki kendimi radyo amatörü zannedebilirim. çünkü 6 sınavdır 75 alamadım, hatta bu sınavlardan birinde 72 bile aldım ama 75 olmadı. kopyaya teşebbüs dahi etmedim.
6- değil havalimanında değil kolluk, gittiğim herhangi bir yerde cihazımı kim sorarsa sorsun değil rahatsız olmak, bundan mutlu oldum ve dilim döndüğünce amatörlüğü anlatmaya çalıştım.

sanıyorum olumsuz iddia ve isnatlarınıza böyle cevap vermemeliydim ama elimden de gelen budur. sizin ve nezdinizde olumsuz iddia ve isnat sahibi herkesin de "kişi kendinden bilir işi" düsturu gereği kötü duygu ve düşüncelerden sıyrılarak hem hobilerinde, hem de sosyal ve mesleki hayatlarında çok daha başarılı ve güzel kazanımlar sahibi olmasını diler, özellikle bunların da kendilerinde bulunan salih hasletleri ortaya çıkaracağını belirtmek isterim.

sevgiyle kalın. 73!

Çevrimdışı TA2TC

• ÖNCE SAYGI...
  • Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatörleri
Bu konuda son kez yazıyorum. Birincisi ben Size karşı hiç bir şekilde iddia ve isnatta bulunmadım.
 Biz radyo amatorleri dedim.
 Yazdığım olumsuz örnekler Sizin icin değil, hepimizin bildiği  ve radyo amatoru olamamış malum kisiler içindir. Ama maalesef Siz de biliyorsunuz ki evrimini tamamlayamamış bu adamlarla maalesef aynı hobiyi beraberce yapmaya çalışıyoruz.
  Lütfen yazdıklarımı bir kez daha okuyun ve Size karşı hiç bir iddia da bulunmadigimi bir kez daha görün.  Ayrıca hobi olarak yaptığımız bir iş icin de lütfen kimse devletin kolluk görevlilerini kotulemesin.  Kolluk görevlisi diye her hobiyi, her yönetmeliği bilmelerini beklemeyelim. Elimizden geldiği kadar ve sabırla anlatalım. Eğer bu hobi hakkında bilgisi olmayan bir devlet görevlisine bile bu kadar tahammülsüz isek, yeni amatör olan ve amatorlugu bilmeyenlere kim bilir nasil davraniriz? Ayrıca bilmenizi isterim yaşadığım il de üç yıl once hiç bir polis radyo amatorlugu hakkında tek bir kelime bile bilmiyorken, şu an gorev yapan herkes bu konuda bilgilendirildi ve hiç bir sorunla karsilasilmadi.  Umarım Sizinle karadan da tanışırız ve çok sevdiğimiz bu hobi icin neler yapabileceğimizi cay kahve içerken tartışırız. Sevgiyle kalın. 73.

Çevrimdışı TA2AHP

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
Bu konuda son kez yazıyorum. Birincisi ben Size karşı hiç bir şekilde iddia ve isnatta bulunmadım.
 Biz radyo amatorleri dedim.
 Yazdığım olumsuz örnekler Sizin icin değil, hepimizin bildiği  ve radyo amatoru olamamış malum kisiler içindir. Ama maalesef Siz de biliyorsunuz ki evrimini tamamlayamamış bu adamlarla maalesef aynı hobiyi beraberce yapmaya çalışıyoruz.
  Lütfen yazdıklarımı bir kez daha okuyun ve Size karşı hiç bir iddia da bulunmadigimi bir kez daha görün.  Ayrıca hobi olarak yaptığımız bir iş icin de lütfen kimse devletin kolluk görevlilerini kotulemesin.  Kolluk görevlisi diye her hobiyi, her yönetmeliği bilmelerini beklemeyelim. Elimizden geldiği kadar ve sabırla anlatalım. Eğer bu hobi hakkında bilgisi olmayan bir devlet görevlisine bile bu kadar tahammülsüz isek, yeni amatör olan ve amatorlugu bilmeyenlere kim bilir nasil davraniriz? Ayrıca bilmenizi isterim yaşadığım il de üç yıl once hiç bir polis radyo amatorlugu hakkında tek bir kelime bile bilmiyorken, şu an gorev yapan herkes bu konuda bilgilendirildi ve hiç bir sorunla karsilasilmadi.  Umarım Sizinle karadan da tanışırız ve çok sevdiğimiz bu hobi icin neler yapabileceğimizi cay kahve içerken tartışırız. Sevgiyle kalın. 73.

ben de bu konuda 6. kez yazıyorum.
sadece bana karşı değil, "biz radyo amatörleri" diyerek bütün türk radyo amatörlerine karşı iddia ve isnatta bulundunuz, ama sonradan yanlış yaptığınızı düşünerek böyle söylemiş olabilirsiniz, sizi anlıyorum. yazdığınızı 4 defa daha okudum ve bunu gördüm.
ayrıca kim kolluk kuvvetlerimizi kötülerse nankördür. peki aynı şeyi "onlar da manipülasyon yapmasın" şeklinde söylersek ayıp olur değil mi bunu yapmayanlara? bir de böyle düşünün.
biliyorsunuzdur, tahammül mümkün ile sınırlıdır. tıpkı bir özgürlüğün bittiği yerde başka özgürlüğün başladığı gibi ve hatta mağrifetin iltifata tabi olduğu gibi.
amatörlüğü tanıtmanız gerçekten nacizane takdirime şayan fakat manipülatif isnat yönteminiz hiç hoş değil, bilmenizi isterim.

havada ve karada, her zaman ve her yerde ben de sizinle tanışmayı çok isterim.

73 de hasan

Çevrimdışı TB2DJI

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatörleri
  • İsim Soyisim: Mustafa
Arkadaşlar radyo amatör adayı olarak arkadaşın başından geçenleri ve sizin yazdıklarınızı okudum bence herkes kendince haklı olabilir ama benim burada hoşuma gitmeyen kısım polislerin yaklaşımı oldu sonuçta bu arkadaş belgesini göstermiş o belgeyi gördükten sonra arkadaşa olan sert tutumun biraz daha yumuşayıp tabiri caizse adam gibi bir şekilde devam etmesi gerekirdi.Şahsen ben bu durumun kendi başıma gelmiş olduğunu düşünüyorum ve polisler bu sert yaklaşımını devam ettirdiği sürece bende ettirirdim ve konuyu uzatırdım diye düşünüyorum sizin psikoloğa görünmenizi tavsiye eden polis arkadaşın bence insan ilişkileri konusunda eğitim almasını sağlamak lazım.

Çevrimdışı TA2AHP

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
BİMER'e yaptığım haberleşme özgürlüğü ihlali ve personel şikayetlerim için havalimanı polisinden kurumsal cevap geldi. Gelişmelerden forumu haberdar edeceğim.

Sayın Hasan PAKMEN;

26.09.2014 tarih ve 79414 sayılı BİMER Başvurusunda belirtmiş
olduğunuz hususlar ile ilgili olarak sorumluların araştırılması
amacıyla 10.10.2014 tarihli yazımız İstanbul Emniyet Müdürlüğü
Hukuk İşleri ve Soruşturma Şube Müdürlüğü’ne gönderilmiştir.

Bilgilerinize sunulur.

Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş reddit Paylaş twitter

xx
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Güvenlikçi Gaspı

Başlatan TA1ALU

9 Yanıt
5635 Gösterim
Son İleti 19 Ocak 2013, 02:11:10
Gönderen: TA3AFO
xx
Havalimanı Araç Telsizi

Başlatan TA3YA