0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese merhaba,İsmim Levent, ikamet İzmir. Yeni emekli oldum. Daha önce çalıştığım resmi kurumda telsiz kullandığım için emeklilikte de amatör lisansı almayı istiyorum. Uzun zamandır bu forumu takip ediyorum nerdeyse her konuyu okuyorum. 1- özellikle eski konularda resimler görünmüyor. öğrenmek açısından görsellik daha akılda kalıcı olduğundan bu resimlere çözüm bulunamazmı?2- Elektronik bilgim yok denecek kadar az olduğundan lisans sınavında elektronik bilgisi sorularında 0 çeksem başarı oranım ne olur?3- İzmir de en yakın sınav ne zaman olur. Bu bilgiye erişemedim. sadece bir ayöncesinde KEGM de duyurulur yazıyor ama bu tarihi kaçırma ihtimalimiz olabilir.3- çaylak amatörcü için el telsizimi araç/sabit telsiz mi tavsiye edersiniz? Emekli olunca Duster aldım biraz arazi gezmesi yapayım diye, yani daha çok araçta kullanmak istiyorum.4- yine çaylak için teferruatı olmayan model tavsiye eder misiniz?5- Okuduklarımdan Telsizden çok önemli olanın anten olduğunu öğrendim, CB ve amatör frekanslar için tek anten mümkün görünmüyor gibi. bu durumda iki anten şart mı? offroad cılar genelde CB kullanıyorlarmış buna çözüm var mıdır? nası bir anten almalıyım.Teşekkürler...
Diğer hobilerimle ilgili de bazı dernek ve gruplara da girmiştim, oralarda da nedenini bir türlü anlayamadığım çatışmalar gördüm, herkes güzel birşeyler yapmaya çalışanlara destek olmak yerine onları eleşitrip küçümsemekte, bir şekilde bir araya gelmeye önderlik edenleri kıskanmaya, o kişiyi alaşağı edip kendileri başa geçmeye çalışmakta olduklarını gördüm, Sonuçta bu gibi işler hobi dir, eğlencedir, özellikle biz gibi yaşını başını almış kişiler için bir sohbet, sosyal etkinlik, vaktimizi kahve köşelerinde değil kendimize, gerektiğinde başkalarına yardımcı olabilecek işlerdir.Radyo amatörlüğü konusu da afet durumlarında gerçekten ihtiyaç duyulabilecek çok ciddi bir konu olmakla birlikte yine de bir hobidir. Bu işi merak edenlerden bilgi saklamak, belgeni al da gel demek nasıl bir düşüncedir anlamıyorum. Hem radyo amatörü çoğalsın denilirken soru soranlara cevap vermemek nası bir tezattır.
Başlatan TB3BAK
Başlatan OzZ
Başlatan TA3ATA
Başlatan OLDMAN
Başlatan TA3V