Çok güzel.
Geçenlerde Alman forumlarında, komşusunun radyosunde enterferansa neden olduğu için şikayet üzerine MAHKEME KARARIYLA gelen polise nasıl tepki verileceği tartışılıyordu. Mevzuata göre amatör, cihazları ellememeli ve inceleme için el konulan cihazların listesinin olduğu tutanğın üzerinde, yanlarına kendi rızasıyla olmadığına işaret amacıyla bir (X) işareti koyup paraflaması gerektiği belirtilirken, ekibe yardımcı olunmasının şüpheli bir şey olmadığının göstergesi olarak kayda geçebileceği kaydediliyordu.
Adam, farları yanmadan, camı kırık, sinyal vermeden, hız limitine uymadan seyrederken de aynı duyarlılığın gösterilmesi arzulanırdı. Yayaya yol vermeyen, olur olmadık durumda kornaya basarak çoluk çocuğu korkutan, düğün dernek diye yolda trafiği aksatan, ekzost patlatarak caka atanlara da aynı hassasiyet gösterilecektir inşallah.
Cebimde lisansım olduğu sürece ve yasaya mevzuta uyduğum sürece, bir sıkıntı olmayacağına inanıyorum. Siz de öyle yapmışsınız. Benim de arabanın üzerinde 2 metrelik antenle (portbağaja takılı) dolaştığım oldu. Bir kezinde komşumum biri, küçük inverted v anteni bahçede denerken, jandarma ne der, diye sormuştu. Buyursun, ama soruyu bana soracaksa jandarma sorsun, demiştim.
Ama Ankara yakınlarında güzel bir derenin kış vakti kar altındaki manzarasının fotoğrafını çekerken (telsiz anteni falan yok) koşa koşa gelen ve kendini köyün muhtarı olarak tanıtan kişi kim olduğumu sordu. Araçta, çalıştığım kurumun çıkartması da var. Buyum, şuyum ve manzaranın fotografını çekiyorum, diyorum. Bana, jandarmayı arayıp bilgi vereceğim, diyor, al diyorum, plakamı da al TC kimlik numaramı da al..Aldım zaten diyor. Sinirim bozuluyor. Ben derenin kar altındaki manzarasına bakıyor ve fotograf çekiyorum. Objektifim köye dönük bile değil ! Bekliyorum, yolda yavaş yavaş gidiyorum. Jandarma çağıracaktı ya muhterem muhtar.
Bahsettiğiniz "çakar"ın da ne olduğunu bilmiyorum. Ama bir şikayet ya da ihbar varsa, polisle muhatap olmak zorunda kalınıyor işte. Yanınızda mevzuatı taşımak zorunda değilsiniz, aslında aksine davranış içinde olduğunuzu söyleyen biri varsa, onun göstermesi ve ihlal ettiğiniz bölümü gösterecek.
Dediğim gibi ve sizin de yaptığınız gibi, yasa ve mevzuata uygun davranıyorsam, isteyen istediği şikayeti yapsın. Belki en fazla bir iki saatim kaybolur, biraz işim aksar, biraz da sıkılırım ama şikayeti işleme koymak zorunda olan memurlar da asayişin berkemal olduğunu tespit ettiğinde devam ederim.
Tabii aslında, asılsız ihbarda bulunan vatandaşa da bir yaptırım olması gerekir. Benim/sizin ve memurların zamanını aldığı için. Çevrenizde benim bilmediğim "çakar"ın ne olduğunu bilen kaç kişi olduğuna bir bakın..Muhtemelen odur..
Tamam, mevzuatı da yanımızda taşıyalım. Sağolun
Bu arada Sayın TA2AOG, araçta yapılan modifiye arasına mobil anten takmak giriyor mu?