Öncelikle merhaba. Baofeng UV-5RE kullanıyorum.
Sitede bazı konularda Wouxun cihazlar için paylaşılan genel frekans tabloları ve export edilmiş frekans kayıt dosyaları var.
Kendi cihazım içinde biraz aradım ama sitede bulamadım. Cihazın 128 kanal depolama hafızası var ama kullanmıyoruz.
Baofeng için de programa import yöntemiyle cihaza yazdırabileceğimiz genel bir frekans listesi olan varsa bu dosyayı paylaşabilir mi ?
Bu cihazlardan kullanan diğer amatör telsizci arkadaşlara da yararı olur diye düşünüyorum.
Yöneticilere de bir tavsiyem var. Yukarda bahsetmiş olduğum durumu genelleştirebiliriz.
Sürekli güncel tutulan bir Röle,Aprs,Echolink listemiz var.
O sayfanın bir tarafına,
Türkiye genel frekans listesi olmak üzere (Tüm iller) 1 adet,
Ayrıca TA1 den TA9 a kadar her bölge için bir adet, o bölgenin kapsadığı illerin
hazır frekans listeleri oluşturulabilir.
Wouxun ve Baofeng gibi çok kullanılan ve kanal kaydetme hafızası yüksek olan cihazlar için, indirilip cihaza yazdırılmaya hazır dosyalar koyulabilir.
Bunun için her bölgeden gönüllü arkadaşlardan, kendi bölge numarasındaki tüm illerin bulunduğu hazır bir frekans listesi alınabilir.
Böylece bölgedeki yeni amatör arkadaşlara ve başka bir bölgeye seyahat edecek olanlara, tek tıkla indirip yükleme yapabileceği hazır linklerin faydalı olacabileceği düşüncesindeyim.
Not:Sadece bir düşünce ve tavsiyedir...
Teşekkürler. TA3IHU. 73...
Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=4265.0