Herkese merhabalar,
Amatör bir abimizin özendirmesi ve süper hızlı bir ilgi ile 25 Mayısta açılan sınava girmiş ve aranıza katılmak için ilk adımı belge almaya hak kazanarak atmış bulunan küçük bir kardeşinizim, İzmir'den Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapHepinizin bildiği gibi sınava hazırlanmak için daha öncede belirlenen sorular üzerinden çalıştık ve bu şekilde belge almaya hak kazandık. Ancak ben bu durumdan şahsi olarak rahatsız olduğum için henüz belgem gelmese de sürekli birşeyler öğrenmeye çalışıyorum. Aklıma takılan bazı temel sorular var, bunları bu başlık altında sizlere danışmak istedim. Vereceğiniz yanıtlar hem benim kafamda bazı şeylerin oturmasına yarayacak hemde benim gibi yeni arkadaşlarımızında fikir edinmesini sağlayacaktır diye düşündüm.
Sorularıma gelince;
1- Shift (yanlış yazıyor olabilirim) tam olarak nedir? Sadece rölelerde mi kullanılır? Benim cihazımda (wouxun kguv6d) shift için bir değer yazamıyoruz sadece - ve + oluyor, değeri sabit midir? Birde bununla alakalı TA RÖLE LİSTESİnde frekansların yanında bir bilgi yok, hangisine shift ekleyeceğimizi nasıl anlayacağız?
2- Simplex ve röle frekansları yönetmelikte belirtilen bir şekilde ayrılıyor mu? Yani şu aralık simplex, şu aralık röle gibi. Yoksa boş bulduğumuz her amatör frekansta simplex görüşme yapabilir miyiz?
3- Bazı rölelere girilen ton sadece TX için mi giriliyor? RX için de ton girildiği durumlar olabilir mi? (Sanırım röle listesinde Sql kısmında belirtilmiş ancak emin olamadım)
4- Yine röle listesinde Kanal kısmı var. R1-R2 gibi isimler verilmiş. Bunlar cihazlarımıza tanımlamamız gereken bir şey midir?
5- Bir rölede konuşma yaparken, X bir kişiyi çağıracaksak önce onun çağrı işareti sonra kendi çağrı işaretimizi mi söylüyoruz? Ve aynı şekilde görüşme tamamlanınca da tekrarlıyor muyuz bu anonsu?
6- Örn ben 3 bölgedeyim, tatil için 4. bölgeye gittim ve bir konuşmaya dahil oluyorum. Bu durumda TA3XXX şeklinde kendi çağrı kodumu söylemem yeterli midir yoksa TA3XXX/4 şeklinde mi belirtmem gerekiyor?
Bunlar temel olarak kafamda oturtamadığım ve yanıtını bulamadığım sorular. O yüzden sizlere sormak istedim.
Bu konu ile alakalı 0 bilgiye sahiptim ancak sınava hazırlık aşamasından beri çok şey öğrendim ve her geçen gün öğrenmeye devam ediyorum, bu konu bir derya deniz ancak sizin de yardımınızla çok şey öğrenebiliriz Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapŞimdiden yanıtlarınız için teşekkür ediyorum.
Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=4253.0