Selam,
Binada "çanak" anten var mı? Balkonlarda, dış cephe duvarında?
Apartman izin vermiyor, diye olmaz. Ama uğraşmıyoruz. Yönetim toplantısında bu talebinizi dile getirmeniz, protokole işlenmesi ve yapılacaksa bir oylama orada alınan "izin vermiyoruz" kararını kağıda dökmeleri ve sizin de muhalefet şerhi düşmeniz gerekir. Niye sorulduğunda "yargı yoluna başvuracağım" dediğinizde bir çok "yönetim" yumuşuyor birden.
Hele ki çatıda (ortak alandır) onun bunun Digitürk, DSmart anteni varsa, zayıf olan onlar. Hele bina dış cephesine monte edilmiş çanak varsa, hele balkonda çanak varsa, takmayın onları.
Benim tavsiyem, yasakları kabul ettiğimizi varsayalım, pencere kenarında bir bir metrelik profil demir monte etmeniz ve bunun ucuna herhangi bir anteni oturtmanız. Daha önce uğraşmak istemediğim ve kısa süre ikamet edeceğim için sadece "yargı yoluna başvurmak üzere karara muhalefet şerhi koyuyorum" dediğim "sitede" pencereden 2 metre profil boru uzatmıştım. Ona da taktılar. Ben de onlara Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Ama dediğim gibi hakkımı söke söke almak zorunda kalmadan taşındım (kendi mülküm).
Bir önceki mesajda gördüğünüz araç üstündeki anten, oldukça başarılı sonuç verdi. Evde de, balkonda da arabada da.
VHF/UHF antenler sonuçta (hep söylerim) alt tarafı çok kaba bir hesapla 50 cm boyunda. Bunu her yere monte etmek mümkün. Yani pencerenize (camın üzerine) bir dipol bir yapabilirsiniz izolebantlarla yapıştırarak Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap ha yönlü olur, o ayrı, röleyi görürse veya sizin konuşmak istediğiniz gönü görürse, hiç gam yemezdim sizin yerinizde olsam.
"Indoor" antenler bile üretmek mümkün HF için. Ayrı konu.
Anteni, röleye girebildiğiniz bir noktaya sabitleyin. Bazen illa pencerenin yanı olması gerekmiyor Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapVe bence yasağı biraz sorgulayın.
Güzel cihaza iyi bir çözüm bulup, güzel günlerde kullanmanız dileğiyle