sınava girmeden önce ilk önce türkiyenin 0-9 kadar olan bölge numaralarının hangi illeri kapsadığını öğrenmek en iyisi,
daha sonra diğer ülkelerinin çağrı ön eklerini öğrenebildiğiniz kadarı ile öğrenin genelde almanya,fransa ingiltere rusya ukrayna,azerbeycan kıbrıs,yunanistan italya,ispanya,kazakistan,avusturya,yakın mesafe sayılabilecek ülkelerin çağrı ön eklerini öğrenin not alın,ezberleyin.daha sonra amerika çin japonya gibi mesafelerdeki ülkelerin çağrı ön eklerini öğrenmeye bakın.dl.df- m gibi çevremiz ülkelerden çıkış yapan bir istasyonun bu istasyon hangi ülkenin istasyonu diye tereddüt etmeden bu istasyon alman bu istasyon fransız bu istasyon italyan bu istasyon rus bu istansyon ukrayna bu istasyon yunanistan dan çıkış yapıyor diye anında bilmeniz işinize çok yarayacaktır. bulunduğunuz yerin locationu derece cinsinden öğrenmek harf gurubuna göre sınıflandırmada hangi harflerle sizin bulunduğunuz yerin ifade edilmesi,bilgisini öğrenin km69lw gibi mutlaka sizin de bulunduğunuz yeri bu harf grubundan bir sıralama ile ifade edilebilir çünkü görüşme yaptığınız yabancı bir istasyon sizden harf gurubuna göre locotionunuzu isteyecektir.ben bilmiyorum diyemezsiniz sizde ondan istemek durumundasınız yaptığınız bu görüşmeleri kayıt altına almak her zaman işinize yarayabilir diyebilirsiniz ki bir istasyonla ben daha önce bu istasyonla 22.05.2014 tarihinde 5-8-5-9 7099 khz den 7115 khz den görüşmüşüm ismide alex cağrı işareti de budur diyebilmelisiniz yaptığınız daha önceki görüşmeyi bu istasyona hatırlatabilirsiniz karşılıklı qsl kartları yaptığınız bu görüşmeyi teyit eden kartlar gönderip alabilirsiniz,yine bilmeniz gereken amatörlerin hangi frekanslarda hangi emisyon tipinde görüşmeyi gerçekleştirdiklerini öğrenmeniz sizin açınızdan iyi olacaktır. 2 metre ve 70 santim bandında ssb görüşme frekanslarının neler olduğunu bilmeniz cw görüşme frekanslarının hangileri olduğunu bilmeniz cihazınızın eğer kapsıyorsa özellikleri bu cw görüşmelerine müsait ise 2metre ve 70 santim bandında hangi frekanslardan mors görüşmelerini gerçekleştirebileceğinizi bilmeniz gerekir. yine hf frekanslarında pek çok frekans cw görüşmeleri ile o kadar yoğundurki araya girmek için fırsat kollarsınız morsu bilmek ve öğrenmek karşılıklı mors işaretleri ile haberleşmek size ayrı bir özellik katacaktır.mors öğrenilmesi gereken zor gibi görünen aslında üzerinde durulduğunda çok kolay öğrenilen bir haberleşme çeşididir. tam bir radyo amatörü mors haberleşmesini bilmek öğrenmek uygulamak zorundadır. bu radyo amatörünün kalitesini gösterir.yine bildiginiz gibi ülkemizde ne zaman nerede bir deprem olayının olacağını bilemezsiniz eğer sizin istasyonunuza ihtiyac duyulursa kullanmak yardım etmek durumundasınız tabiki şartlarınız ve imkanlarınız ölçüsünde,her türlü haberleşmenin kesilebileceği veya istenilen durumda olmayabileceği hesap edilerek istasyonununuzun mutlaka bağımsız olarak her an için görüşmeye müsait olması mandala bastığınızda gitmeniz gereken yere gidebilecek bir durumda olmanız sizin üstünlükleriniz olacaktır. diğer konular telsiz q kodlarinin öğrenilmesi size ayrı bir değer katacaktır. eğer bölgenizde bir radyo amatörü değrnek varsa gidip kayıt olmanız dernek faliyetlerine katılmanız oradaki arkadaşlardan bir takım bilgileri öğrenmek üzerinizdeki hamlığı atacaktır. yine aklınızda olması gereken bu role niye çalışmıyor değil bu roleyi amatör olduğunuzda daha iyi nasıl çalıştırabiliriz olmalıdır. mutlaka size de bir görev düşer.en azından hep birlikte role bölgesine gittiğinizde çay demler arkadaşlara servis verebilirsiniz,veya videolarını alırsınız bizde bakın şu role için şu çalışmayı yaptık dersiniz,cihaz konusuna gelince 100 tl ye de cihaz bulabilirsiniz 10000 tl yede cihaz bulabilirsiniz bu tamamen size kalmış bir şey ha 100 tl lik cihazda işinizi görür diğer pahalı olanda işinizi görür ama diğer pahalı olan pek çok özellikleri olan ama bunları kullanmayı bilmeyen için alınıp kurulacak istasyonlar değildir tam manasıyla radyo amatörlüğünü öğrenip aktif bir şekilde faliyetlere katıldığınızda mevcut kullanmakta olduğunuz cihazın size yetmediğine kanat getirirseniz diğer cihazlara yönelebilirsiniz ilk etapta 100 tl lik bir cihaz sizin işinizi fazlasıyla görür yine uydu kordinat sistemi ile çalışan cihazları da radyo amatörlüğü faliyetlerinin bir kolu olarak dahih eder veya etmezsiniz şimdilik söyleyeceklerim bunlar olabilir ama yapılması gereken tabiki imtihan zamanına 1 ay kala müracat etmek imtihanda başarılı olup yasal olarak cağrı işaretinizi almak ondan sonra adım adım bilinçli bir şekilde ilerlemek olabilir.
hayırlı çalışmalar diliyorum