Gönderen Konu: SWR yi düşüremiyorum  (Okunma sayısı 7055 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TA1IER

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 0
  • İsim Soyisim: Emre ERDEN
SWR yi düşüremiyorum
« : 03 Nisan 2014, 02:38:14 »
Meraba sayın amatör telsizciler ben çatıya anten takamadığım için Cama Mobil anten yapmaya karar verdim başkada çarem yoktu TURBO 3000 Anteni 4 Tanede Resimlerdeki gibi radyal çubuklar koydum Gerçi ben yapmadım bi abi yapıverdi çok sağolsun bende yeni başladım bu işe sınava yazıldım kazanana kadar kücük bi Cb telsiz alayım dedim
fakat swr ayarlanıp gelmişti Swr yi bi türlü düşüremedim Swr çihazındaki Düğmeyi FWD Ye alıyorum Set yazan yere kadar getiriyorum Mandalı bırakıp REF E aldığımda Seti de geçiyor ibre sona kadar dayanıyor ne yapmam lazım anten sağlam kabloda çalışıyor

Bulunduğum Bölge Kayabaşı Başakşehir TOKİ KONUTLARI

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=4081.0

Çevrimdışı TA4ACV

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 37
  • İsim Soyisim: Cagatay VURAL
Ynt: SWR yi düşüremiyorum
« Yanıtla #1 : 03 Nisan 2014, 02:55:16 »
öncelikle hayırlı olsun.

swr sıkıntınız 1.si antenin mobil anten olmasından. ( aracın üzerinde çalıması için tasarlanmasından)
2. si binaya çok yakın olmasından kaynaklanıyordur.

radyallerin bağlantısı nasıl yapıldı göremiyorum fakat. antenin orjinalinde radyal yoksa o şekilde kullanmak gerekir.
radyal yapılacaksa da dalga boyunun ( 11metre) 1/4 ü kadar. yani 2,5-2,75metre kadar radyaller yapılması uygn olur

anteni mümkünse çatıya bağlayınız. ve radyalleri söküp cihazını topraklayınız. o zaman gerekli verimi ve swr yi yakalam şansınız artacaktır.
Cagatay VURAL

Çevrimdışı TA2T (sk)

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • İsim Soyisim: A.Tahir DENGİZ
« Yanıtla #2 : 03 Nisan 2014, 09:04:06 »
SWR ölçtüğünüz cihazınızın giriş ve çıkışlarını ters takmış olabilirmisiniz acaba?
A.Tahir DENGİZ, TA2T, ANKARA, KM69JS

Çevrimdışı TA2IKY

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 43
  • YALOVA TEKNO
  • İsim Soyisim: Kadir AKKUŞ
« Yanıtla #3 : 03 Nisan 2014, 09:35:51 »
selam,

swr düşmez Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap radyel  diye koyduğun var ya, onu sök swr  düzelecek,

73
TC YALOVA TEKNO Merkez.  27.215 FM

Çevrimdışı TA1IER

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
« Yanıtla #4 : 03 Nisan 2014, 14:33:44 »
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
SWR ölçtüğünüz cihazınızın giriş ve çıkışlarını ters takmış olabilirmisiniz acaba?
Hayır efendim doğru şekilde takılı ant yazan yere antenden gelen kabloyu RTX Yazan yere ise telsize taktım bu şekilde

Çevrimdışı TA1IER

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
« Yanıtla #5 : 03 Nisan 2014, 15:51:13 »
selam,

swr düşmez Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap radyel  diye koyduğun var ya, onu sök swr  düzelecek,

73

Kadir bey dediğinizi uyguladım fakat olumlu sonuç alamadım durum gene aynı

Çevrimdışı TA4ACV

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • İsim Soyisim: Cagatay VURAL
« Yanıtla #6 : 03 Nisan 2014, 17:52:26 »
çatıya koyma imkanınız olmadığını yazmışsınız, biraz daha zorlamanızı tavsiye ederim.

çünkü binanın hemen yanındaki anten bu tur sorunlara sebebiyet verir. SWR tutması verimli çalıştıgı anlamına da gelmez. antenin açıkta, yuksekte ve iyi topraklanmış olması gerekir.

dipnot: yukseklik çalışılan frekansın dalga boyunun 1/4 ü ile 1/2 si arasında olması en iyi sonucu verecektir.

Çevrimdışı TA1IER

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
« Yanıtla #7 : 03 Nisan 2014, 18:24:31 »
Hocam çatıya koyma imkanım olsaydı çatı anteni alacaktım ne yazıki fakat koyma şansım yok 16 katlı binanın 4 katında oturuyorum site yönetimi anten koymamı istemediler

Çevrimdışı TA1IER

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
« Yanıtla #8 : 03 Nisan 2014, 18:25:30 »
çatıya koyma imkanınız olmadığını yazmışsınız, biraz daha zorlamanızı tavsiye ederim.

çünkü binanın hemen yanındaki anten bu tur sorunlara sebebiyet verir. SWR tutması verimli çalıştıgı anlamına da gelmez. antenin açıkta, yuksekte ve iyi topraklanmış olması gerekir.

dipnot: yukseklik çalışılan frekansın dalga boyunun 1/4 ü ile 1/2 si arasında olması en iyi sonucu verecektir.

Hocam çatıya koyma imkanım olsaydı çatı anteni alacaktım ne yazıki fakat koyma şansım yok 16 katlı binanın 4 katında oturuyorum site yönetimi anten koymamı istemediler

Çevrimdışı TA2OM - 3C3CA

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 32
  • Radyo Amatörleri
  • İsim Soyisim: Ersoy Yılmaz
« Yanıtla #9 : 11 Nisan 2014, 14:49:36 »
Merhaba,

1. Yapılacak ilk toplantıda, anten yirleştirme talebinizi kibarca ve onların endişelerini giderecek şekilde anlatınız.
Kabul etmeyeceklerdir. İtirazınızı kayda geçirin.
"yargı yolu açık itiraz hakkımı kullanma hakkım saklı kalmak üzere talebimi yineliyor ve aldığınız karara itiraz ediyorum" diye.
Bu onları hem ürkütecek, hem de düşünmeye sevk edecektir.

Hem, catıya anten yerleştiremediğiniz zaman, başka türlü çözüm bulduğunuzda bunun olası yan etkileri konusunda uyarıda bulununuz.

Çatı, ortak mülkiyettir. Siteler özellikle biraz diktatörce yönetilebiliyor.

2. Madem ki balkona mecbursunuz, bir ara uyguladığım yöntemi söyleyeyim. Ha çok sağlıklı değil, ha zaten ben çok aktif değildim.

Balkon demirine/duvarına gözünüze kestirdiğiniz kadar bir demir profil bulun.
Bir ucuna antenin monte edilmesi için delik açınız.
Öteki ucunu, sağlam olmasına dikkat ederek balkon demirine veya duvara monte ediniz.
Anteniniz balkondan sarksın yani uzasın Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Ama binadan bir iki metre uzakta olsun.

Tamam yine aktif değilim vs ama benim 10 metre anten, araç anteni, kamyoncular için üretilmiş bir kelepçe ile balkon demirine monte edilmiş olarak (yaklaşık 60 derece eğimle, yani yukarıya bakarak) görev yapıyor. SWR düz olarak sanırım 3 civarında. Anten tunerim var.

Pes etmeyin Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Selamlar

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı TA1IER

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
« Yanıtla #10 : 11 Nisan 2014, 15:50:01 »
Hocam ne demek istediğinizi pek anlamadım. Benim anten 80 Cm dışarda zaten.

Çevrimdışı TA2OM - 3C3CA

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 32
  • Radyo Amatörleri
  • İsim Soyisim: Ersoy Yılmaz
« Yanıtla #11 : 11 Nisan 2014, 16:06:32 »
Sizin yaptığınızı ben de yapmıştım. Aynı şeyden bahsetmişiz. Daha önce yazımızda fotografları göremediğim için anlaşılır ifade edemedim kendimi.

Ben daha kalın ve daha uzun bir demir profil kullanmıştım. Çok zaman geçti aradan. SWR kaçtı hatırlamıyorum.

Sizin kullandığınız demir uzatma şansınız var mı? Balkondan denemeniz mümkün mü?

Kolay gelsin

Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş reddit Paylaş twitter