YM9KHO Horasan Şahintepe APRS Digi
TA2AWO 'ın hazırlamış oldığu APRS Digi'yi aldım ve YM9KHO çağrı işareti ile çalıştırılmak üzere 25 W Motorola GM300 cihazına bağladım. Şu anda test amaçlı kendi evimde çalışıyor. Monte edilmiş kit olarak aldığımda önce Aselsan 4822'de denedim. Ancakpek tatminkar netice alamadım. Belki benim elimdeki cihaz çok kararlı olmayabilir. Neticede hurdalıklardan alınıp frekans girilen cihazlar. Ancak Motorola GM300 de ben daha iyi sonuç aldım.
Geçen yıl posta ücreti dahil Amarika'dan 95 USD'ye TinyTrak4 kit almış ve GM300 cihazına bağlamak suretiyle YM9KSR çağrı işaretiyle digipeater yapmıştım. Bu kit yüzünden kafamda saç kalmamıştı. Bir kere ses çıkışı çok düşüktü. Onu arırmak için uğraştım. Onun haricinde iki pot ile hassas ayar gerektiyor ki bunu da tamamen deneyerek yaptım. 1-2 ay beni uğraştırmıştı. En önemlisi de üzerinde bulunan Squlech ledi bazen yanık kalıyor ve bu durumda ne beykın gönderiyor ne de duyduklarını tekrarlıyor. Bu sorunu henüz giderebilmiş değilim. Bu arız yüzünden 2650 m Bayraktepe'ye gitmek zorunda kalıyordum. Daha önce beslemede kullandığım aküyü çıkardım. Şimdi sadece güç kaynağı var. YM9KSR 'nın bulunduğu yerde elektrik kesintisi günde bir kaç kez olduğu için elektrik kesilince modem düzeliyor ve biz de durumu kurtarıyoruz.
TA2AWO Semih Öztürk'ün hazırlamış olduğu kit; yurt dışından almış olduğumdan çok daha iyi. Bu hafta sonu kısa bir uğraşıdan sonra çalıştırabildim. En önemlisi TA2AWO her yazdığım e-postaya 2 dakika içinde cevap yazdı. Telefonla yardımcı oldu ve her aradığımda ikinci kez çalmadan telefonu açtı. Ben elektronikten çok anlamam. Yaptığım her devreden mutlaka duman tüter. O yüzden yaptığım cihazlara bir baca deliği mutlaka açarım. Bu sefer T2AWO'ın yardımıyla sorunsuz hallettim.
Böyle bir çalışmayı yaptığı ve geliştirdiği için TA2AWO 'ı tebrik ediyorum. Gençlerin bu derece başarılı işler çıkarması ülkemiz radyo amatörlüğü adına çok sevindirici ve umut vaat eden bir durum.
73
TA9J İsmail Çakmak-KARS
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapResimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapResimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap