Değerli arkadaşlarım,
Çoğumuz APRS ağını belki zaman zaman belki de aktif olarak kullanmaktayız. Ancak bu durum illere göre farklılık gösterebiliyor.
Gözlemlediğim kadarı ile APRS ağının olmadığı illerde Aprs kullanmak isteyip te kullanamayan Arkdaşlarımız var. Açıkcası ben Aprs kapsama ağının ne kadar geniş olursa, Aprs kullanan amatör arkadaşlarımızın'da sayısının bir o kadar artacağını düşünüyorum.
Dolayısı ile bu konuda arkadaşlarımızın Zorluk çekmeden Aprs kullanımlarına yönelik ve Aprs kapsama alanın genişletilmesi ile ilgili bir kaç çalışmam oldu.
Bunları burada sizler ile paylaşmak istiyorum.
Öncelikle Bazı arkadaşlarımızın Aprs Ağının çalışması ile ilgili azda olsa bilgi edinmesi bakımından, Sıkılmadan okuyacakları kısa bir döküman hazırladım. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Dökümanı indirip inceleyebilirsiniz.
Gelelim aprs ye yönelik çalışmalarıma;
İlk çalışmam TniyTrak'ı yeniden ve kolay kullanılabilir halde dizayn etmek oldu. TniyTrak'ı zorluk çekmeden kolayca cihaza bağlantısını yapabilmeniz için size kullanacağınız cihaza göre yapılmış kablosu ile gelecek. Size gelen kablo ile cihazınıza takmanız yeterli.
Ayarları konusunda bilgisi olmayan ve bu konuda da zorluk çekmemeniz adına sizin için ayrıcada proğramlıyorum.
Siz yeterki Aprs kullanmak isteyin..
Diğer bir konu ise Aprs kapsama alanı.
Yine çoğumuzun bildiği üzere Aprs kapsama alanının geniş olmasında çok önemli bir rolü olan Digipeater lardan bahsedeceğim.
Bugün Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Haritasına baktığımızda çoğu ilimizde aktif olarak çalışan Digipeaterler var. Fakat Digipeater olmayan ve bu yüzden Aprs kullanamayan arkadaşlarımızda var.
Bu sebepten ötürü de her ilin bir Digipeater'ı olması için Digipeater ile ilgili de çalışmalarımı bitirdim.
Yine Digipeater çalıştıracak illerimizin Bizde digimizi çalıştırıp Aprs kullanmak istiyoruz demeleri yeterli olacak bu konuda yardımlarımı esirgemeyeceğimi bilmenizi isterim.
73
Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=3985.0