0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayın Murat bey öncelikle sizi tebrik eder belgenizi hayırlı çalışmalarda kullanmanız dileği ile ilk cağrınız kendi çağrı işaretinizi ve oparatör isminizi söyleyerek olabilir.burası TA2VW oparatör Hayati QRV dinlemedeki istasyonlarımıza hayırlı çalışmalar ve 73 ler gibi sizi dinleyen ve duyan istasyonlarımız sizinle tanışmak isteyecektir. yine onlar kendi çağrı işaretleri ve oparatör isimleri ile hitap edeceklerdir. bu vesile ile diğer istasyonlarla tanışma fırsatınız olacaktır. tabiki çağrı işaretlerini aklınızda tutamayabilirsiniz isterseniz bir kağıda not alın hangi arkadaşımız hangi bölgeden çıkış yapıyor. ismi ne çağrı işareti nedir. gibisonrada ister role üzerinden ister simplex frekanslardan bu görüşmelere devam edebilirsiniz cihazınızın performansı nasıl duyulduğunuz veya cihazınızın markası gibi güncel sayabileceğiniz konular hakkında karşılıklı fikir alış verişinde bulunabilirsiniz bundan sonra ister istemez devamı gelecek üzerinizdeki tedirginliği atacaksınız hepimiz sizin geçtiğiniz yollardan geçtik.ama sonuçta sizde istenilen seviyeye ulaşmış olacaksınız tebrikler hayırlı muhabereler.
Sınavda almış olduğumuz puanların belirli nedenlerden dolayı yeterli bir başarı kriteri olmadığına inandığım için, gerek ilk anonsa gerekse de devamlı olarak çevrime çıkmaya hazırlıklı olunması gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle de okumaya devam ediyorum. Bilgiler, sayenizde hem cep telefonumuzda hemde çalışma odamızda sürekli elimizin altında.
selamlar, foruma ve aramıza hoşgeldiniz.ilk anlarda röle'leri dinlemeniz sizlere çok şey kazandıracaktır hocam. Q kodları için de olukça faydalıdır.devamlı olarak kodlara ve fonetik alfabeye çalışmanız çok güzel. çağrı işaretinizi aldıktan sonra havada görüşmek dileği ile.73 Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Merhaba bende belgemi 2 dönem önce aldım.fakat bir türlü zaman bulup konusamadim.bundan sonra niyetim işallah konuşmak. Fakat anlayamadigim bi durum var..konuşma biterken dikkatimi çeken karşılıklı olarak hangi iatasyonla konustugumuz mu söyleniyor?bunu çağrıyı başlayan mi söylüyor ve nasıl söylüyor. Bilgi verirseniz çok memnun olurum.73Lenovo P70-A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende yeni telsiz amatörüyüm ancak tebessümle güldürdünüz, Havada görüşürüz 73 bir telsizci başka nerde görüşürki Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap havadan kasıt belgeyi alıpta telsiz görüşmesi yapan çok u kast etmek oluyor.
Merhabagso?Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş YapQSO Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap 73
zaten bu kodlar cw morstan kalma. bunların haricinde neden kullanılır anlamış değilim. qso yerine sohbet görüşme 73 zaten selamlar. hele bir de 73ler diyenler var selamlarlar diyerek çıldırtıyor beni, Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Başlatan TA3LSD
Başlatan TA2IHU
Başlatan TB3BAK
Başlatan TB2CZQ