sayın bordobereli
cağrı işaretiniz olmadığına göre lisanslı radyo amatörü değilsiniz demektir.
şunu bilmenizde fayda var lisanslı bile olsalar radyo amatörleri devlet tarafından
kendilerine tahsis edilen frekanslarda faliyet göstermek zorundalar ve bu frekansların
dışına çıkmazlar. çıkmamaları gerekir.
siz radyo amatörü olmadığınız halde 439 mhz nin dışına çıkmanın nasıl olacağını soruyorsunuz
çıktığınız frekanslarda ya resmi kurumların frekansları varsa veya bu durumda olduku polise
yakalandınız ve size sordu siz radyo amatörümüsunüz siz ne cevap vereceksiniz yok değilim
demek durumundasınız merakınızı anlıyorum ama yapılan iş caiz değil arkadaşlar o sebebten
dolayı bu soruyu hem cevablamazlar hemde yanlış bir uygulama içerisinde olduğunuzu düşünerler
burada bütün çalışmalar radyo amatörlerinin biraz daha bir adım daha ileri gitmesi için yapılması
gerekenler nelerdir o konularda bilgi alış verişinde bulunurlar
yoksa bilmem ne frekansına nasıl geçilir bu konuyla asla ilgilenmez ve ilgilenlere de tepki
duyarlar.çünkü yapılan hatalar bütün radyo amatörlerini etkiler o sebebten dolayı
siz ilk önce devletin açmış olduğu sınavlarda başarılı olduktan sonra ehliyetinizi alın ve
size tahsis edilmiş olan frekanslarda faliyet gösterin olması gereken budur. daha kat edecek pek çok mesafeniz
var ilk önce onları öğrenmelisiniz,sonra cihaz ve özellikleri konusuna girersiniz
hayırlı çalışmalar diliyorum.