Hoşgeldiniz,
Anten ve cihaz konusunda biraz bilgi sahibi olacaksınız, İnternet'te bol miktarda kaynak var.
Görsellere bakarak başlayın: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapDiğer arkadaşların söylediği gibi bir düzenek kurdum ve kullandım zamanında. CB için mobil anten. Mobil anten şase alamıyorsa, şase yapılır. Frekansınız pratik çözümlere son derece uygun. O nedenle, araştırma ve deneme yapan bir amatör olarak, VHF-UHF bandında GP anten de yönlü anten de J pole de yapabilirsiniz. Anten boyu hesaplamayı biliyorsunuz diye düşünüyorum.
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yapya da:
Üye Ol ya da
Giriş Yapya da:
Üye Ol ya da
Giriş Yapya da:)
Üye Ol ya da
Giriş YapSonuçta 2 metre, onun yarısı 1 metre (çok kaba hesapla) yapacağınız antenin de boyu çok kaba hesapla 50 cm. Böyle bir "devasa" anteni kolaylıkla balkonun uzantısı olarak yapabilirsiniz.
Balkon kapalı derken, faraday kafesi değildir. Cam kaplıdır. Balkonda el cihazınızla röleye ulaşabiliyorsanız, küçük bir mobil antenle çok daha kolay ulaşırsınız.
Benim balkonda rölelerden bir tanesi sadece ters köşede küçük bir alanda mümküm. Ben anten kuracak olsam, oraya kurmayı düşünürdüm. Sizin balkonda da mutlaka öyle bir köşe vardır.
Gözünüzde büyütmeyin. Topu topu 50 cm civarında bir antenden bahsediyoruz. Ve en önemlisi, madem bu dünyeye girdiniz, denemeye yapmaya, ölçüp biçmeye, zaman zaman başarısız olmaya, sonra daha iyi bir çözüm bulmaya da hazır olacaksınız.
Görselle bakınız.Her zaman bir çözüm vardır. Hele hele anten boylarının daha uzun olduğu HF çalışmayacaksanız, röleyi kullanmak sizin için yeterli olacaksa, pratikte bir sıkıntı yok.
Kolay gelsin