0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir amplifikatör devresinin girişindeki sinyal değeri 500 mW, çıkışındaki sinyal değeri 50 W ise bu devrenin güç kazancı kaç dB' dir? b) 5 dB a) 0,5 dB c) 20 dBYanlış d) 100 dBSinüs şeklinde bir dalganın efektif (RMS) değeri 12 volttur. Tepeden tepeye değeri aşağıdakilerden hangisidir? a) 16.97 VYanlış b) 24 V c) 33.9 V d) 36.4 VHatalı olduğunu farkettiğim iki soru. Paylaşmak istedim.
Sınav için bana belli bir yer yazılmış. Ama bana çok uzak. Oraya gitmek zorunlumu çünkü KEGM bana çok daha yakın bana yazılandan. En uzak yer çıkmış bana.
sanırım bu sorudada hata var43- CQ Çağrısı yapılırken aşağıdakilerden hangisi uygulanır? a) Zayıf bir istasyonun çalıştığı frekansta çağrı yapmakb) Daima CW kullanmak (Doğru)c) Sadece uzak istasyonlara çağrı yapmakd) Çağrıya başlamadan önce frekansın boş olup olmadığını kontrol etmek (yanlış)
Merhaba;Ben soruyu kontrol ettiğimde doğru cevabın D olduğunu gördüm, siz nasıl buldunuz bu cevabı?
Murat Bey kıyı emniyeti soru bankasında doğru cevap -B- olarak görülmektedirnot: Ayrıca sizin hazırlamış olduğunuz onlina sınavı çözerek 1 hafta çalıştım ve sınavdan 100 alarak a sınıfı belge almaya hak kazandım emekleriniz için teşekkür ederim
Merhaba;Arkadaşlar Bilgi Edinme hakkımı kullanarak KEGM yetkililerine bu konuyu sordum.Cevap;İlgi: 23.05.2017 tarih ve 1700729861 sayılı internet başvurunuz. İlgi başvurunuz incelenmiş olup, İlgi uyarınız üzere yapılan incelemede, Amatör Telsizcilik soru bankasındaki İşletme konuları A/B sınıfı 43. sorunun doğru cevabının (D) şıkkı olması gerekirken sehven (B) şıkkı olarak yazıldığı görülmüş olup, soru bankasında gerekli düzeltme yapılacaktır. Ayrıca söz konusu soru hiçbir sınav döneminde kullanılmamıştır. İlgi ve duyarlılığınız için teşekkür ederiz. Bilgilerinize rica ederim.
Ben Yen'i başvurdum sınav sorularına baktım çok zor başka bi yerden çalışacağım yerler varmı tavsiyeniz nedir kolay gelsin şimdiden teşekkür ederim
Başlatan TA2MR
Başlatan TB3BAK
Başlatan OfficalTY
Başlatan TA3AAA