0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yaşadığınız olay bir radyo amatorü için gerçekten kötü bir durum. Ancak keşke o girişteki arkadaşların yerine de düşünebilseniz. Ayrıca bir düşünsenize elinde telsiz olan birinin adliye içinde savcı ve hakimlerin yanına ya da diğer yerlere ne şekilde girip çıkabileceğini. Herkes bizim gibi iyi niyetli değil neticede. O yüzden hak vermek lazım diye düşünüyorum. Bir de keşke Polis Memurunu tasvir ederken biraz daha iyi niyetli olsaydınız. Iyi günler diliyorum.
Polis amca göbeklimiydi diyaloğa bakılırsa hem göbekli hemde ne yaptığından bir haber olan birisi.
Ne alaka göbekli olması falan. Neden polisle ilgili konularda hep açık arayıcı ya da karalayıcı düşünüyorsunuz.?
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş YapYaşadığınız olay bir radyo amatorü için gerçekten kötü bir durum. Ancak keşke o girişteki arkadaşların yerine de düşünebilseniz. Ayrıca bir düşünsenize elinde telsiz olan birinin adliye içinde savcı ve hakimlerin yanına ya da diğer yerlere ne şekilde girip çıkabileceğini. Herkes bizim gibi iyi niyetli değil neticede. O yüzden hak vermek lazım diye düşünüyorum. Bir de keşke Polis Memurunu tasvir ederken biraz daha iyi niyetli olsaydınız. Iyi günler diliyorum. abi memur musunuz özel güvenlik mi? Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap şaka ediyorum. emin olun onların yerine kendimi koyarak öyle davrandım ve hiç kötü niyetli olmadım, olmam da. sonuçta polis de özel güvenlikçi de bizim kolluk kuvvetimiz, yarın allah korusun bir terör saldırısı olsa bu adamlar bizim önümüzde çekmeyecek mi silahlarını? veya sadece benim başıma bişey gelse gene yardımcı olmayacaklar mı? hatta size örnek de vereyim: güvenliklere siz hangi frekansı kullanıyorsunuz, 446da iseniz yarım wattan fazla mısınız? başka frekanstaysanız izniniz var mı? demedim mesela. polis amcaya, bir yanlışlık olmalı, komisere gidelim demedim, başsavcıya çıkıp bu durum hakkında dilekçe vermedim. bunlar yasal hak olmasına rağmen yaparken genellikle polis ve güvenlik size karşı güler yüzlü ve sevecen olmaz biliyorsunuz, bu sırada başlarına avukat ordusu yığmadım ve saire. çünkü onlar da stres altında çalışıyor, aldıkları talimatları yerine getirmeye çalışıyor, akşam eve belki bir çoğumuzdan yorgun gidiyorlar ve çocuklarını sevmeye vakitleri bile kalmıyor belki.diğer yandan o dediğiniz herkes iyi niyetli değil olayı da kolluk erbabının mesleğindeki ustalığıyla alakalı bence. yani mesela güvenlik sebebiyle tuvalete kamera koyabilir misiniz? hayır. ama girenlerin kimliğini kontrol edersiniz, üstünü ararsınız falan filan. eminim benden daha iyi güvenlik, suç ve ceza filozofisi bilen ağabeylerim vardır. peki bu neyi anlatıyor: kötü niyetlilerin kötü niyetleri iyi niyetlilerin işlerini bozuyorsa bir problem var demektir. daha da yazabilirim aslında, kolluk hizmetlerinin düşük memuriyet seviyesi (ast) ile birlikteliğindeki insiyatif ve inovasyon sorunları ile ilgili, ama çok da derinleşmemek lazım. tasvirimde de en ufak bir abartma yok, hatta bence son derece tonton ve sevecen. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yapben de iyi günler diliyorum, havada da görüşmek üzere. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş YapPolis amca göbeklimiydi diyaloğa bakılırsa hem göbekli hemde ne yaptığından bir haber olan birisi.aynen cengiz abi, böyle beyaz-gri saçlı bir abiydi. tanıyor musun yoksa? Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
arkadaşlar biz frekans polisi değiliz kim nerede haberleşme yapıyorbunu denetlemekle yetkili kurumlar var bizi ilgilendirmez diye düşünüyorum
Evet TA2VW Hayatı hocam kesinlikle doğru söylemişsiniz. Size katılıyorum. Bu bizim işimiz olmamalı. sayin TB2BHP , benim söylemek istediğim polisin güvenlik sorunu ya da insiyatif kullanıp kullanmaması ile ilgili değil. Yada kolluk hizmetlerini sunanlarin hangi derece memur olup neler yapıp yapamayacağı da değil, kimse kolluk görevlilerini cahil görmesin. Bu ülkede polisi ilgilendiren kanun sayısını biliyor musunuz? Ya da ilgilendirmediği halde mecburen muhatap olduğu kanun sayısını? Olay amator telsizcilerle ilgili de değil, saçma sapan adamların elinde telsizle kendine başka pozlar vermesi, aslında size katılıyorum polislerimiz keşke tüm kanunları çok iyi bilse ama şunu unutmamak gerekir, bir polisin bir saniyede verdiği kararı onlarca hakim ve savcı ya da avukat kimbilir kac celselik mahkeme sonucu neticelendiriyor. Bu kadar sıkıntılı bir meslek erbabı bırakın da amator telsiizcilik hakkında da bir şey bilmesin. Ben de sürekli telsiz taşıyorum ama en azından hastaneadliye ya da benzeri yerlerde cihazimi yanıma almıyorum. Unutmayalım bu bizim hobimiz, önceliğimiz değil. Hoşçakalın. 73.
peki bu talimatları veren yüksek makam kim usta?başsavcı. anladım, hayırlısı olsun. sorunun kaynağını da çözümünü de siz vermişsiniz. fazla uzatmaya gerek yok bence. Elinde telsiz olan belgesiz bireyler oldukça bu problemler devam edecektir. Diğer sitede bir amatörün benzer problemi nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğüne verdiği dilekçe ve cevabı ile Emniyetin personeline gönderdiği genelge var. Önerim, bir sureti yanınızda bulunsun. herkeze 73"
Başlatan TA3V
Başlatan TA2UUO
Başlatan TA1CLR
Başlatan TB2PMB
Başlatan TA3LJH