Değerli arkadaşlarım,
Çoğumuz Aprs çalıştırıyor ve kullanıyoruz.Ancak aprs çalıştırmak kimi arkadaşlarımız için kolay kimi arkadaşlarımız içinse gerek kurulumu gerek bağlantıları yapmak o kadar kolay olmaya biliyor.
Bence ne gerek var bu kadar bu kadar zahmete :)Tabiki bu işin şakası..
Benim sizler ile paylaşmak istediğim konu aşağıda da resmini gördüğünüz üzere herhangi bir telsize ihtiyaç duymadan sadece resimde gördüğünüz gibi bir aprs mobil kart.
Bu kart 4 bölümden oluşuyor.Üzerinde bir adet 16f628A Pic TnyTrak modem işini yapıyor. 144.800 mhz'de çalışan bir osilatör katı modülasyonu bu hibrit meydana getiriyor ve 300mw bir rf çıkışı var ,Çıkış katımız 300mw cıkıs gücünü 8watt a çıkarmak için kullanılıyor. Son olarak ta bir Gps modülden oluşuyor. Çoğumuzun bildiği üzere Gps modülümüz de konum bilgilerinin gps uydularından alınma işlemi için.
Gelelim bu kartın avantajlarına,
Aslında benim için avantajı şu aprs için vhf mobil cihaz aramak gerekmiyor.Çok az yer kaplıyor.ve en önemlisi de yerine yerleştirip 12Volt Dc gerilimini verip çalıştırıyorsunuz hepsi bu.Anten için dip mıknastıs lı 30 liralık vhf mono anten bile iş görecektir.
Satışını yapan bir yer varmı diye araştırdım ancak maalesef bulamadım..
Bu yüzden Elektronik bilgimde olduğu için kendim yapmaya karar verdim.Ancak gps ten konum bilgilerini aldıktan sonra pic ile hangi format ta ve nasıl osilatör katına göndereceğimi 3 gündür araştırıyor ama ingilizcem iyi olmadığı için bir sonuç elde edemiyorum.
Bu konuda tüm amatörler adına ortak bir çalışma yapıp herkesin zahmetsizce aprs kullanmasını sağlaya biliriz diye düşünüyorum.
Sizden aprs konusunda özelliklede tnytrak modem konusunda tecrubesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Tnytrak modem hazır olarak var diye söylendiğinizi duyar gibiyim Fakat tnytrak modemi bu karta göre herkezin kolay çalıştıracağı bicimde yapmak istiyorum.Bir amatör arkadaşımız kartı alıp çalıştırmadan önce ayarlarını bilgisayarından kolayca yapabilmeli.
Herşey TA için 73.
Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=3717.0