artık bu geri kalmış kanunları kaldırmanın zamanı bence çoktan geçti diğer ülkedeki arkadaşlar böyle kanunların ülkemizde hala yürürlükte olduğunu duyunca gülümsüyorlar diğer frekansları dinlesen ne olur gönderme yapmadıktan müdahele etmedikten rahatsız etmedikten sonra kime ne zararı olabilirki eğer kişikötülük yapacak olsa mutlaka bir yolunu bulur bence dinlemenin karşı tarafa bir zararı olacağını sanmıyorum ama eğer bir kanun varsada mutlaka uyulması gerektiğini savunurum saygılar
Nerede veya neden gurbetçi bilmiyorum ama..
ABD'nde örneğin amatör telsiz cihazları ve scannerler, gsm frekansları bloke edilmiş olarak satışa sunuluyor.
Elektromanyetik halde iletilen her yayının haberleşme özgürlüğü kapsamında dinlenebileceğine dair bir yargı kararına rağmen (öyle hatırlıyorum).
Amaç hobi olarak örneğin kısa dalga dinlemekse, kısa dalga dinleyelim. Ötesi niye olsun ki?
Bizim kanunlar diyorsunuz. Aşağıda Alman kanunlarına ilişkin bir makale var. Yani yasak.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yapyazının sonundaki örnekleri aktarıyorum.
"(böyle bir yayını dinlerken) yakalanan kişilere çok farklı cezalar verilebiliyor. Örneğin 2001 yılında bir öğrenci, Çocuk Suçları kapsamında 200 Euro para cezasına çaprtırıldı. 2003 yılında bir zanlı 2.100 Euro para cezasına çarptırıldı. Bu öğrenci, sokakta yürürken kulaklığı ile polis telsiz görüşmelerini dinlerken yakalanmıştı, Dinleme Yasağına uymamaktan daha önce cezası bulunan bir taksi şoförü 1999 yılında altı ay hapis cezasına çarqtırıldı. Bütün bu olaylarda şahısların dinleme yaptığı scannerlere el konuldu."
Öte yandan Almanya'da aidiyeti olunmayan haberleşmenin dinlenmesi yasak. Telekomünikasyon Yasası bunu düzenliyor. 148. maddeye göre de 2 yıla kadar hapis cezası veya para cezası verilebiliyor.
Teknik olarak mümkün olsa da sana hitap etmeyen bir yayını dinlemen yasak diyor, Alman mevzuatı da. AB mevzuatına ayrıca bakarım..
Kısaca: Uluslararası mevzuat böyle. Bizimki de böyle.
Amerika'da değil anlaşılan.
Cep telefonuna yükleyeceğiniz bir programla dinleyebiliyorsunuz.
Hayır illa polisi molisi dinleyeceğim diyen varsa, bizde yasak, o zaman Amerikan polisini dinlesin Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap