Bu sınav benim içinde bir kez daha heyacanlı bir gün oldu.Hem yeni amatör adayların hemde belgesini yükseltmek için sınav yerinde olan arkadaşlarla birlikte benimde sınava girecek bir amatör adayım vardıki oda benim Yanki (eşim).Eski Amatör arkadaş kardeş ve abilerim (en son sınav dan evvel Amatör olmuş Amatörler adına eski diyorum)her sınav zamanı hem sınava girecek arkadaşlara moral vermek hemde birbirimizle yüz yüze kısa vakit olsada iki sohbet etmek şakalaşmak ebabında sınav günü sınava girecek adaylar kadar o havayı tekrar teneffüs etmek için genelde orda oluruz ve güzel vakit geçiririz.Dediğim gibi bu sınav benim için ayrı bir heyacan verici oldu.Her ne kadar kendisine pek yardımcı olmasam da bazı kaide ve nüansları (taktik) söylemekle yetinerek kendi çabasını kendisinin belirlemesini ,ayrıca sadece benim QSO larımı dinleyerek telsizle hiç bir alakasının olmaması sebebiyle telsiz ve amatörlükten bir haber olan bir kişinin 15 gün içinde neler yapabileceğini gözlemlemek açısından da önemliydi.Kendisine teşekkür ediyorum 98 puanla A sınıfı belgeyi hak kazanmış oldu.
Bu demek oluyorki eğer Amatörlüğe veya telsize günül vermiş bunu sevmiş olan bir adayın 15 gibi bir sürede çalışarak iyi bir netice almaması için hiç bir sebep yok.Tabi K.E.G.M. nün bu sınav şekli ile.
Bundan sonra olacak sınava girecek Amatör adaylarına ve belge yükseltecek arkadaşlarıma bu yazım bir örnek teşkil edeceğini umut ediyorum.Herkese 73.