Özcan Bey, olayı sadece amatorluk olarak ele aldıgınızı anlıyorum ama WX Station olayı amatorlugun dısında bır olay esasında. Dunyaca unlu WeatherUnderground gibi siteler, dunyanın 4 bir yanında (bu WX Station lar dan veri toplayarak canlı ve günel hhava durumu raporları ve tahmınlerı sunuyor. Dünyanın bu konuda 1 numarası olan WUnderground bu benim bahsettigim 110 sterlin lik sistemi "önerilen istasyon donanımı" listesinde yayınlamış. (Ben de oradan buldum zaten). Demek ki o kadar da ucuz etin yahnisi durumu yok. Cok da populer bır markanın cok da populer bir urunu anladıgım kadarıyla. QRZ forumlarında da sıkca kullanıldıgını okuyorum. Bu biraz Mercedes Tofaş gibi bakılabılecek bır durum. Fonksıyon aynı, malzeme omru aynı, ama teferruat konfor farklı, dolayısıyla fıyata yansıyor olabılır. Sizin arkadasınızın kurdugu sistem de şu ara ingilterede 269 sterlin den satılıyor (yanı wouxun sabıt ıstasyon parasına gelıyor) Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapBizim radyo amatorleri ise sadece bulundukları ya da yakın oldukları "HavaLimanı" nın yayınladıgı hava durumunu (kendı ıstasyonundaki hava durumuymuş gibi) sunuyor.
Yanı olayın "amator lısansımı alayım kenarda dursun" la pek ılgısı yok. Ha lısansı alıp kenara atan cok ınsan var o konuda da haklısınız ama WX Station kurmak icin Radyo amatoru olmak gerekmiyor. Onu soylemeye calısıyorum.
Haritada mavileri gorup rahatsiz olanlar, aynaya baktıkalrında da rahatsız olmuyorlar mı acaba? Kulagınıza bunu calanlara cevap olarak tepkileirmizi koymazsak, bizdeki bu amatörlük (her konuda) 1 arpa boyu ilerlemez.
Unutmayalım, amatörlük birilerinin tekelinde degıl. Ozellikle genc amatör arkadaslar "büyükler ne der?" diye çekinmemeli. Saygısızlık terbıyesızlık yapılmadıgı sürece, her bir amatör eşittir ve hiç kimse bir diğerini yapmaya çalıştığı amatör faaileyitnden dolayı azarlama hor görme hakkına sahip değildir. Haksızsam "haksızsın" dıyın...