Sevgili Heren
görüş ve düşüncelerinize katılıyorum
Bizler Radyo Amatörleri olarak üzerimize düşen bütün fedakarlıkları yapıyoruz
en azından bır kısım radyo amatörü için bu böyle
yurdumuzda çok ilde 1 ve birden fazla role var arkadaşlar hem günlük haberleşmelerini yapıyor
hemde olağanüstü acil afet haberleşmesinin öneminin bilincindeler
yurdumuzda yine çok miktarda olmasa bile hf dediğimiz kısa dalga cihazlarımız kurulu vaziyette
gerekli olduğu takdirde bu istasyonlarımız 24 saat istasyonlarını kapatmadan görüşmeleri sürdürebilir
ihtiyaç duyulan her türlü desteği haberleşme yönünden bahsediyorum verebilirler
eğer resmi kurum veya kuruluşlar yardım taleb ederlerse inanıyorum ki bunu karşılayabilecek pek çok istasyonumuz var
ancak eksik olan eğitimdir.tatbikatlardır
tatbikatların sanki gerçekmiş gibi hem vhf hem uhf hem hf hem ekolink üzerinden yapılıp
istasyonlarımızın bu konularda bilinçlendirilmesi gerekir.
yine her istasyonumuzun istasyonununa ihtiyaç duyulabileceği bir varsayım olarak önümüzde duruyor
bizlere düşen mümkün mertebe imkanlarımız doğrultusunda istasyon yapılarını çok daha iyi bir duruma getirmektir.
planlamaların yapılması görevlendirme, bilinçlendirme bu tür durumlarda luzumsuz görüşmelerden kaçınmak
haberleşmeleri yürüten arkadaşlarımıza yardımcı olmaktır
tabiki bir çok eksiklikler var bunları suratle tamamlamalı planlamaları biliyorsunuz derneklerin yapması gerekir
bu sorumluluğun en üst düzeyde devam ettirilmesi gerekir
radyo amatörlüğü bir gönül işidir.ancak yine böyle bir görev üstlenmek zorunda kalırsak
hiç bir radyo amötörü arkadaşımızın geri duracağını zandetmiyorum
yapılması gereken yine bu kurumların gösterecegi şekilde yapılanmak olabilir.
bizler üzerimize düşeni yapıyoruz yoksa arkadaşlarımızın her biri sürekli olarak yapısını değiştiriyor
gün geçtikce daha iyi bir konuma adım atıyor ilgi ve alakanız için teşekkür ediyorum.