Gönderen Konu: 2013 YILI AMATÖR TELSİZCİLİK SINAVI 26 MAYIS 2013 (DUYURUSU)  (Okunma sayısı 27735 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TA5EZ

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 10
  • i_gorken@hotmail.com
  • İsim Soyisim: İsmail GÖRKEN
Ynt: 2013 YILI AMATÖR TELSİZCİLİK SINAVI 26 MAYIS 2013 (DUYURUSU)
« Yanıtla #30 : 28 Mart 2013, 17:09:26 »
Sizin kurumu dinlemek için sınava girmeye gerek yok zaten ortalıkta he tip cihaz alenen satılıyor sitelere bakarsanız ben elimden geldiği kadar bu cihazları siteye ve satan kişilere rapor ediyorum ama baş edemedim bıraktım.... polis telsizini dinleyen insanların ister amatör olsun ister olmasın normal olmadığını düşünüyorum(hasta ruhlu)... Ben CB ile uğraşıyorum konuşmadan çok anten ve cihaz ile uğraşırım... siz beni yanlış anladınız ben yasak vb yönetmelik ile ilgili cümlelerin fazla kullanılması ilgiyi arttırdığını sanıyorum yani sigara zararlı dendikçe içme aranı arttı bunun gibi... yapacak insan yine yapar bunun yerine radyoculuğu ve elektroniği sevdirecek konuların daha da ilgiyi arttıracağını düşünüyorum... Bir insanın mesleği haberleşme ve elektronik ile ilgili değilse sizin gibi polis veya benim gibi öğretmen olup da bir radyonun içini merek etmiyorsa elektroniği sevmiyor lehim dahi yapamıyorsa niye telsizi sevecek ve amatör olacak onu anlamak zor?  yabancı sitelerde amatörlükle ilgili baktığımda kanun ile ilgili fazla (frekans polisliği bekçiliği) konu yok genelde cihaz ve anten ile ilgili deneme ve testler tartışılıyor.... demek ki bu iş duyarlılık ve sevgi ile oluyor yoksa insanlar açıktan cihaz satıyor alıyor hem de internetten.... nerde polis, savcı, kanun,,,, iş uzar gider....
73,

Çevrimdışı TA2CS

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Bu Mesajı : 7
  • İsim Soyisim: Cengiz SEZGİN
« Yanıtla #31 : 28 Mart 2013, 19:51:39 »
Oktay bey polisi 112 acili veya itfahiyeyi dinlemek için amatör belge almak bence baya işgüzarlık olur onun yerine piyasadaki cihazlardan birini alıp dinleme yapmak basit olur,yanılmıyorsam  telsiz taşımayı yasaklayanda bir kanun yok yeterki bahsi geçen kurumların frekansları cihazda mevcut olmasın.Şahsen benim amacım hobi kamuyu dinlemek isteseydim bu zahmete girmezdim (vakıf banka para yatırmak bile sorun) Şunuda belirtmek lazım amatörlük kişiye göre değişir kimi dağlara tepelere role kurar anten yapar lehim yapar kimide alır cihazı koyar evine sadece muhabere yapar kimide alır belgeyi cüzdanına koyar.Milliyet gazetesinin haberine gelince adamlar polis frekansına (rolesine) girdiyse bunlar amatör değil profesyonelmiş insanın içinde kötülük varsa amatörü profesyoneli yada acemisi farketmez kötü daima kötüdür.selamlar.

Çevrimdışı TA1IHE

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Bu Mesajı : 16
  • TA1MT-Eski işaret TA1IHE / Eski işaret TB1CMX
  • İsim Soyisim: Murat KAYGISIZ
« Yanıtla #32 : 29 Mart 2013, 17:01:06 »
Sınava girecek tüm yeni adaylara ve sınıf yükseltmek için giren diğer arkadaşlara başarılar diliyorum. Amatör Telsizcilik gereği gibi yapılacaktır buna hiç endişeniz olmasın arkadaşlar, dediğiniz gibi kötü niyet her daim olmuştur ve bir şekilde kendine imkan bulur. Bizler gerekli yönlerde doğru ve düzgün işler  yapacağız ki bizlerin yaptığı güzellikler konuşulsun. Herkese tekrar başarılar diliyorum. Doğru, bazen biraz uzun sürse de kendini belli eder!
TA1MT - Eski işaret TA1IHE - Eski işaret TB1CMX

TB8BLH
  • Ziyaretçi
« Yanıtla #33 : 29 Mart 2013, 23:52:17 »
herkese şımdıden başarılar dılıyorum.

Çevrimdışı TA1AYY

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Bu Mesajı : 2
  • İsim Soyisim: Yakup SAYIN
« Yanıtla #34 : 06 Nisan 2013, 02:19:31 »
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Hocam kimsenin kimseye bu YASAK, YANLIŞ, OLMAZ dediği yok. Amaç bu hobinin kötüye kullanabilmesinin olanağının olduğunun bilinmesidir. Ben kamuda güvenlik memuruyum ve sivil vatandaşın benim kurumumu dinleyebilmek için sınava girdiğini biliyorum. Yolda polis durdurursa amatör kimliğimi gösteririm diyor. Amaç hobisinin anlamına bilmeyen aptal insanların bu hobinin adını kirletmesini engellemektir. Milliyet gazetesi bile polis frekansına giren şahısları AMATÖR TELSİZCİ diyerek haber yapmıştı. Bu sitede yasak yoktur, sadece doğruya yöneltme vardır. Kanunların 12 eylülle alakası yoktur. Düne kadar 12 eylüle alkış tutulduğu bilinmektedir. Kanunlar gereklilikten doğarlar. İnsanlar ellerinde ki yetkileri ve haakları kullanmasını bilmezler ve bunu kötü amaçlara alet ederlerse özgürlüklerin kısıtlanması gayet normaldir. Dünyanın hiç bir yerinde AMATÖR BELGE bizlere polis ambulans, itfaiye dinleme yetkisi vermez.

Gecen hafta sınava gırıs basvurumu yaptım. ınsallah HF e ınecek kadar ehil oldugumuz kanıtlayabılırız.

Cevaben;
Daha dün, amator telsiz cihazlarının devlet tarafından veya kontrolunde ulkeye sokulması gerektıgını, hatta amator frekanslar dısındakı frekanslara cıkmalarını engelleyecek yazılım larla donatılmaları-aksı halde yurda gırıslerının engellenmesı- gerektıgını, kegm den bu kısıtlamalar konusunda onay alan cıhazların bandrolle donatılması gerektıgını ve yolda polis durdurdugunda sadece amator telsizcilik ehliyetı dısında kullanılan cihazın bandrolunun de gosterılmesı gerektıgı konusunda beyın jımnastıgı yaptım. Ama bunu bır abımle paylastıgımda "amator telsızcılıgın arastırma gelıstırme ruhuna aykırı, ınsanları sadece hazır cıhaz almaya yonlendırır" uyarısıyla dusuncemden saptım.

Evet haklısınız. kamu kurumlarının muhaberesını dınleyebılmek ıcın amator telsızcı olanlar cok fazla. Itiraf etmek gerekirse ben de acil-afet durumlarında kamu kurumlarına havadan ulasabılmek ıcın heveslendım. Ama ayagın ıslanmasıyla deryada yuzmek bır degılmıs. Kısıtlı bakıs acımın genıslemesınden de cok memnunum. (Gerci hala acil-afet durumunda kamu kurumlarına havadan ualsabılme kaygısı tasıyorum ama bu artık cagrı isaret ihtiyacımın sadece 20de hatta 50 de biri diyebilirim).

26 Mayıs tarıhındekı sınava istanbul sınav bolgesınde katılacagım. Gelecek olan amator ve amator adaylarıyla bulusmak duyusmak uzere...

73

Çevrimdışı TA2IKV

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 0
  • İsim Soyisim: Kemal Vardak
« Yanıtla #35 : 28 Nisan 2013, 23:59:42 »
Merhaba
Telsiz lisansı almak istiyorum ama hiç birşey de bilmiyorum. Daha önce yayınlandı diceksiniz ama en güncel soru ve cevapları tek bir adresde toplamanız mümkünmü. Acemi olanlara ,sorular hakkında ve imtihan hakkında öneri ve tafsiyeleriniz neler. Sonuçta yılda iki kez oluyor kazanamassak 6 ay beklicez ve çalışma boşa gidecek.
yaesu vx-7r

Çevrimdışı TA2IKY

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 43
  • YALOVA TEKNO
  • İsim Soyisim: Kadir AKKUŞ
« Yanıtla #36 : 29 Nisan 2013, 01:13:13 »
Merhaba
Telsiz lisansı almak istiyorum ama hiç birşey de bilmiyorum. Daha önce yayınlandı diceksiniz ama en güncel soru ve cevapları tek bir adresde toplamanız mümkünmü. Acemi olanlara ,sorular hakkında ve imtihan hakkında öneri ve tafsiyeleriniz neler. Sonuçta yılda iki kez oluyor kazanamassak 6 ay beklicez ve çalışma boşa gidecek.

selam,

burada Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap yeterince toplanmış diye düşünüyorum.

73
TC YALOVA TEKNO Merkez.  27.215 FM

Çevrimdışı TA1AYY

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
« Yanıtla #37 : 09 Mayıs 2013, 20:41:21 »
affınıza sıgınarak bir şey sormak ıstıyorum.

sınava hesap makınesı sokabılıyor muyuz? veya cep telefonu? yoksa karakalem 4işlem mi yapacağız?

Çevrimdışı TA2IKV

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
« Yanıtla #38 : 10 Mayıs 2013, 23:34:49 »
Serbest olsun umarım. Doğrusu soru ezberleyip sınav kazanmak insanı radyocu yapacaksa sınavı kaldırıp para ile versinler daha iyi.. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı TA5AO

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • İsim Soyisim: Oktay Koca
« Yanıtla #39 : 12 Mayıs 2013, 00:59:19 »
Bizde biraz önce sınav giriş belgemizi aldık. Bakalım 26 mayıs günü Gaziantep'e gideceğiz. Umarım çalışmaların karşılığını alırız.... Tüm aile amatör olma yolunda ilerliyoruz...
Türkçe Giderse, Türkiye Gider!

Çevrimdışı TA1AYY

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
« Yanıtla #40 : 12 Mayıs 2013, 23:33:20 »
Bizde biraz önce sınav giriş belgemizi aldık. Bakalım 26 mayıs günü Gaziantep'e gideceğiz. Umarım çalışmaların karşılığını alırız.... Tüm aile amatör olma yolunda ilerliyoruz...

pardon ne belgesı anlayamadım? bende belge falan yok? basvurumu eksıksız olarak yaptıgım halde?

Çevrimdışı TA2IKV

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
« Yanıtla #41 : 12 Mayıs 2013, 23:47:59 »
bana mail geldi başvurum kabul edildi diye.!! belgeden maksat nedir?

Çevrimdışı TA2IKY

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • YALOVA TEKNO
« Yanıtla #42 : 12 Mayıs 2013, 23:56:19 »
selam.

sınav giriş belgesi, sinav yerinde sınava girmeden evvel veriliyor diye biliyorum, en azından ben sınava girerken öyleydi Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

şimdi adresemi gönderiliyor ki ?

bende olayı çözemedim Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

73

Çevrimdışı TA5AO

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • İsim Soyisim: Oktay Koca
« Yanıtla #43 : 13 Mayıs 2013, 07:22:12 »
Sınav giriş belgesi önceden sınava girmeden önce salon önünde veriliyordu. Bu defa internetten baştırıyorsunuz. KEGM sitesinden başvuru sorgula kısmından çıkıyor. Siz yazdırıyorsunuz sonrasında belge gelmiyor. Sınav günü arkadaşlar boşa düşmesinler. Adrese gelmiyor. İnternetten veriliyor giriş belgeleri.

adresinden sorguluyorsunuz. daha sonra sorgula butonunun yanında giriş belgesi oluştur kısmı geliyor. o şekilde yapıyorsunuz. Hayırlısı olsun şimdiden
« Son Düzenleme: 13 Mayıs 2013, 09:07:29 Gönderen: TA5AOK »

Çevrimdışı TA2IKY

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • YALOVA TEKNO
« Yanıtla #44 : 13 Mayıs 2013, 08:58:05 »
selam.

bak bu olay güzel olmuş, sınav yerinde herkesin iç içe üst üste girmesini önlemiş olur. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

73

Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş reddit Paylaş twitter

exclamation
2013 YILI AMATÖR TELSİZCİLİK SINAVI SINAV YER VE SAATLERİ

Başlatan TA3V

6 Yanıt
4658 Gösterim
Son İleti 26 Mayıs 2013, 23:40:12
Gönderen: TA2IKY
exclamation
2013 YILI İKİNCİ DÖNEM AMATÖR TELSİZCİLİK SINAVI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLAMIŞTIR.

Başlatan TA5YY

16 Yanıt
8828 Gösterim
Son İleti 25 Eylül 2013, 22:40:44
Gönderen: TA5EZ
xx
2013 YILI 2. DÖNEM AMATÖR TELSİZCİLİK SINAVINI KAZANANLAR

Başlatan TA3V

21 Yanıt
11127 Gösterim
Son İleti 02 Haziran 2014, 00:04:04
Gönderen: TB1PCJ