Sizin kurumu dinlemek için sınava girmeye gerek yok zaten ortalıkta he tip cihaz alenen satılıyor sitelere bakarsanız ben elimden geldiği kadar bu cihazları siteye ve satan kişilere rapor ediyorum ama baş edemedim bıraktım.... polis telsizini dinleyen insanların ister amatör olsun ister olmasın normal olmadığını düşünüyorum(hasta ruhlu)... Ben CB ile uğraşıyorum konuşmadan çok anten ve cihaz ile uğraşırım... siz beni yanlış anladınız ben yasak vb yönetmelik ile ilgili cümlelerin fazla kullanılması ilgiyi arttırdığını sanıyorum yani sigara zararlı dendikçe içme aranı arttı bunun gibi... yapacak insan yine yapar bunun yerine radyoculuğu ve elektroniği sevdirecek konuların daha da ilgiyi arttıracağını düşünüyorum... Bir insanın mesleği haberleşme ve elektronik ile ilgili değilse sizin gibi polis veya benim gibi öğretmen olup da bir radyonun içini merek etmiyorsa elektroniği sevmiyor lehim dahi yapamıyorsa niye telsizi sevecek ve amatör olacak onu anlamak zor? yabancı sitelerde amatörlükle ilgili baktığımda kanun ile ilgili fazla (frekans polisliği bekçiliği) konu yok genelde cihaz ve anten ile ilgili deneme ve testler tartışılıyor.... demek ki bu iş duyarlılık ve sevgi ile oluyor yoksa insanlar açıktan cihaz satıyor alıyor hem de internetten.... nerde polis, savcı, kanun,,,, iş uzar gider....
73,