Radyo amatörlüğünün ülkemizde neden fazla gelişmediğini, dünyada oranlayınca en altta olmamız herhalde bu gibi nedenler olsa gerek... Metropol kentler dururken neden sınavlar böyle küçük illerde yapılır(istisna hariç) anlayamadım.
Bu işe merek sarmış biri olarak radyo amatörlüğü ile ilgili youtube da gezdiğimde karşıma hep yabancıların cihaz ve anten denemeleri vs.. çıkıyor
Bence amatör arkadaşlarımız büyüklerimiz bu işi sevdirmenin yollarını aramalıdır. Forum sitelerini okuduğumda genelde kullanılan kelimeler YASAK.... YÖNETMELİK.... CEZA..... SUÇ.... YAKALANIRSAK vs. vs... elbette kanunlara uymalıyız ama bu işe merak sarmış insanlara da 12 Eylül dönemlerinden kalma, yasak, olmaz, suç gibi kelimelerle kaçırmamalıyız. Benim telsiz aşkım çocukken karnemin iyi gelmesi sonucu hediye olarak alınan volkitolkilerle başladı ama hayat şartları bu alanda kendimi fazla gösteremedim malum geçim işleri ama ateş sönmedi CB ile tanıştım devreler yaptım, vs... Allah izin verirse bu dönem olmasa da sınava girip çağrı kodumu alacağım.