Öncelikle elinize sağlık.
Bakmışsınızdır benim anten de burada: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapPprc boruya cam elyaf takviye etmelerinin sebebi boru malzemesinin genleşme katsayısıyla oynamak. Yani sıhhi tesisatta, sıcak sular için kullanıldığında borunun uzama yüzdesini değiştirmek. Tabi yoğunluk değişiminin rf'e ne gibi bir etkisi olur bunu tam bilemiyorum, bilen ağabeylerimiz cevaplayacaklardır.
Ama şunu söyleyebilirim ki, şurada Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap TA2T diyor ki: "Bu konuda seçim yaparken en kolay deneme usulu kılıf borusundan keseceğiniz 2-3 cm lik boru parçasını mikrodalga fırına koyup 5 dakika kadar çalıştırmaktır. Boru ısınmış ise kesinlikle kullanmayınız, soğuk kaldı ise kullanabilirsiniz."
Şemada boruyu dıştan dışa 25 mm olarak istiyor, bu da tam olarak "üç çeyrek" (3/4 inch) boruya tekabül ediyor. nalburlarda 6 metrelik bir boyu 10 lira civarında.
Benim swr metrem olmadığı için ölçemedim, mesajınızdan anlaşıldığı kadarıyla sizde var. o halde bakın TA1AGA şu mesajında Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap "aklıma gelmısken swrmetre varsa boru dış kısmındaki aliminyum folyoyu sabıtlemeden önce aşağı yukarı yerını değiştirerek swr ile ayarlayabılıyoruz...bilginiz olsun" diyor.
Kolaylıklar dilerim.