Mehmet bey sizin geri çevrilme olayınız hatırladığım kadarıyla 2. dönem sınav başvurularından evveldi. Siz eğer amatörlüğü düşündüğünüzü ve buradan yardım alamadığınızı söylerseniz, sitede bulunan arkadaşları zan altında bırakırsınız. Benim hatırladığım sizin siteden ticari amaçlı faydalanmaya çalıştığınızdı. Özellikle "röle yapma" konusunda ucu bucağı belirsiz bir arzu içindesiniz. Bu da diğer arkadaşlarda sizin burayı kendi TİCARİ konularınız için alet ettiğiniz izlenimi oluşturuyor. Eğer gerçek manada AMATÖR TELSİZCİLİK konusu ile ilgileniyorsanız, sizi sınavlarda görmek, çağrı işaretinizle havada işitmek isteriz. Amatör Telsizci insanlar afet kurtarma birimi değildir. Sadece yardımcı destek birimleridir. Kanuni olarak AFAD, Emniyet, yada Sivil Savunma rölelerini kullanma yetkimiz bulunmamaktadır. Çoğu değerli arkadaşları tenzih ederek söylemek isterim ki; Bazı OFFROAD kullanıcısı arkadaşlar bile dağda kaldıkları zaman yardım istemek amaçlı AFAD yada diğer resmi kurumların frekanslarını temin etmeye çalışmaktadır. Kanunen yasaklanmış olan şeylerin yanında "olmamak" amatörlüğün yakışanıdır. Sizden de sitedeki arkadaşlar adına Çağrı İşaretinizi alana kadar RÖLE YAPIMI konusuna ara vermeniz ve ders notlarına çalışarak Amatörlüğünüzü geliştirmenizi rica edeceğim. Kusura bakmayın amacım sizi amatörlüğe küstürmek değil, aksine TİCARİ bir düşünceniz olmadığından yola çıkarak sizi olumlu yöne sevk etmektir.....